Türkiye'nin Dört Bir Köşesinde Çocuk Şenlikleri Düzenlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'nin Dört Bir Köşesinde Çocuk Şenlikleri Düzenlenecek

Türkiye\'nin Dört Bir Köşesinde Çocuk Şenlikleri Düzenlenecek

Türkiye'nin dört bir köşesinde çocuk şenlikleri düzenlenmesi için harekete geçildi.

08.09.2012 12:39  Güncelleme: 12:36

İlki Hititya: Madalyonun Sırrı filminin çekimlerini kutlamak adına düzenlenen şenliğin ikincisi Şişli Belediyesi'nin desteğiyle İstanbul'da düzenlenecek.

Başrolünde "Öyle Bir Geçer Zamanki" dizisinde Küçük Osman karakteriyle ünlenen Emir Berke Zincidi'ninoynayacağı"Hititya: Madalyonun Sırrı" filmi Türkiye'nin dört bir yanında düzenlecek şenliklere ön ayak oluyor. Filmle birlikte çocuk şenliklerinin düzenlenmesi fikrininve bu fikrin yazı, çizim ve proje ile somutlaştırıldığı eserin sahibi olan Nilay Küçüktaşkıner yaptığı açıklamada "Türkiye'de bir ilk olacak bu çocuk filminin ekibinde yer aldığımda farklı neler yapabiliriz diye düşündüm. Uzun zamandır kimsesiz çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenmesi için çalışıyordum. Bu çocuk filmini kimsesiz çocukları sevindirmede bir araç olarak kullanabiliriz diye düşündüm. Bu sebeple seri halinde Hititya Çocuk Şenliklerinin düzenlenmesi fikri ile bu fikri somutlaştırdığım yazı, çizim ve projeleri yetkililerle paylaştım. Yetkililerde çok beğendikleri bu projeyi gerçekleştirmem için tüm yetkiyi bana verdiler. Bu sebeple büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Göreme'de çekimlerin başlaması üzerine ilki düzenlenen Hititya Çocuk Şenliği'nin ikincisi Şişli Belediyesi'nin de desteğiyle İstanbul'da yapılacak. Göreme'de yapılan şenliğe oranla daha büyük ve kapsamlı olması planlanan şenliğin yüzlerce çocuğa unutulmaz birgün yaşatması amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'nin Dört Bir Köşesinde Çocuk Şenlikleri Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement