Ünlülerin Ölüm Nedeni Ürken Doktorlar! - Son Dakika
Kültür Sanat

Ünlülerin Ölüm Nedeni Ürken Doktorlar!

Ünlülerin Ölüm Nedeni Ürken Doktorlar!

Michael Jackson, Britney Houston. Michael Jackson gibi ünlülerin ölümleri, VIP hastalarının ölümündeki farkı gösteriyor.

23.02.2013 12:07  Güncelleme: 12:09

Doç. Dr. Özkan Pektaş, kaleme aldığı "Şan Şöhret ve Paranın Bedeli" isimli kitabında ünlülerin yaşadığı psikolojik sorunları ve tedavi süreçlerini ele aldı.

VIP hastalarının zekalarıyla karşısındaki insanı yoran insanlar olduğunu, bunun sonucunda da hekimlerin kendilerini geri çektiğini belirten Pektaş, "Michael Jackson tedavisi sırasında devamlı manipüle edildiği için hekim yoruluyor ve kendini çekiyor. Çektiği için de Michael Jackson'ı kaybettik" dedi.

ŞAN, ŞÖHRET VE PARANIN BEDELİ

Doç. Dr. Özkan Pektaş, VIP'lerin, tanınmış insanların, şöhretlerin ve çocuklarının psikopatolojileri, yaklaşım biçimleri, tanı ve tedavilerini kaleme aldı. Psikiyatri serüvenine Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde başlayan Doç. Dr. Özkan Pektaş, uzun yıllar gözlemlediği VIP hastaların psikopatolojilerini "Şan Şöhret ve Paranın Bedeli" adlı kitabında okuyucularıyla buluşturdu. 26 yıllık deneyimiyle birlikte ün ve şöhret sahibi insanların psikiyatrik sorunlarında ne şekilde davranılması gerektiğini kitabında ele aldığını belirten Pektaş, bir psikiyatrisin, bir psikologun bu vakalarla karşı karşıya geldiği taktirde neler yapması gerektiğini anlattığını söyledi. Pektaş, "Kitabımda bunları ele alırken aynı zamanda günlük hayattaki insanların da bu durumdan nasıl etkilendiklerini de inceledim.

Çünkü bu konu önemli bir konu. Bu durumlarla karşılaşan hekimlerin, psikolog arkadaşların davranış şekillerini yorumlamaya çalıştım. Çünkü bu tip insanlar, şan şöhretli, güçlü kuvvetli insanlar olduğu için farklı bir kişilik özelliklerine sahip. Bu yüzden de merak edenlere ve meslektaşlarıma yol tarif ettim" dedi.

TÜRKİYE'DE HER GÜN YENİ BİR SĞRPRİZLE KARŞILAŞIYORUZ

Türk insanının psikolojisinin diğer ülkelerin insanlarının psikolojisinden pek de farklı olmadığını ifade eden Pektaş, "Sadece bizim ülkemiz sürprizlerle dolu bir ülke. Her gün yeni bir sürprizle uyanıyoruz. Kaygı bozuklukları ortaya çıkıyor. Ama bu batıdan doğuya gittikçe daha da artıyor" diye konuştu.

Kitabında yaşanmış örneklere yer verdiğini belirten Özkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kitabımda verdiğim örnekler, genellikle şöhret sahibi, yabancıların rahatsızlıklarından bahsettim. Üzerlerindeki baskılardan, onlarla uğraşırken hekimin yapabileceği hatalardan bahsettim. Çünkü hepimiz çok zeki, şöhretli insanlarla karşılaştığımızda biz hekimler olarak çok zorlanıyoruz. Çünkü bu insanlar zekalarıyla karşısındaki insanı gerçekten yoran insanlar. Dolayısıyla orada yapacağınız yanlış bir hata, o insanla uğraşmama adına kendinizi geri çekmeniz bazen onların ölümlerine bile neden olabiliyor. Örnek vermek gerekirse Michael Jackson, Britney Houston. Michael Jackson tedavisi sırasında devamlı manipüle edildiği için hekim yoruluyor ve kendini çekiyor. Çektiği için de maalesef Michael Jackson'ı kaybettik."

"KİTABI HİÇ DÜŞÜNMEDEN BASTIK"

Kitabının yayınevi olan Destek Yayınları'na da teşekkür eden Pektaş, "Başından beri Destek Yayınları çok güzel yardımlarda bulunda. İlk deneyimimdi, ilk yazdığım kitap, o bağlamda beni gayet iyi yönlendirdiler. Hiçbir zorluk çıkarmadılar. Kitabı elime aldığımda Destek Yayınları'nın sahibi Yelda Cumalıoğlu'na yürekten teşekkür ettim. Hakikaten çok büyük bir hediyeydi benim için" dedi.

Destek Yayınları'nın sahibi Yelda Cumalıoğlu ise, "Özkan Pektaş, Türkiye için çok önemli bir psikiyatris. VIP'lerin Özkan Bey'e gitmesi bir rastlantı değil. Dolayısıyla yayınevimize geldiği zaman böyle bir çalışmasının olduğunu söylediğinde biz onurlandık. Kitabı okuduk ve hiç düşünmeden bastık. Çok güzel sonuç aldık" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Ünlülerin Ölüm Nedeni Ürken Doktorlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement