Bu Film Türkiye'nin Vicdan Meselesi! - Son Dakika
Magazin

Bu Film Türkiye'nin Vicdan Meselesi!

Bu Film Türkiye\'nin Vicdan Meselesi!

Yarın vizyona girecek olan 'Zenne' filminin yönetmenleri M.

12.01.2012 08:11

Son dönemin en çok merak edilen filmlerinden 'Zenne'nin galası, önceki gün Nişantaşı City's'de yapıldı. Başrollerini Kerem Can, Erkan Avcı ve Giovanni Arvaneh'nin paylaştığı film; eşcinsellerin yaşam haklarını ele alan konusu, farklı görsel anlatımı ve verdiği mesajlarla seyircinin beğenisini kazandı.

TARTIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ

'Zenne'nin yönetmenleri M. Caner Alper ve Mehmet Binay, galada yaptıkları açıklamada; amaçlarının nefret cinayetleri problemini geniş kitlelere aktarmak ve gündemde tutmak olduğunu söyledi. Alper ve Binay, "Zenne'deki hikayeler, Türkiye'nin vicdan meselesidir. Bu nedenle herkesi filmi seyretmeye ve tartışmaya davet ediyoruz" diye konuştu. Filmde bir zenneyi oynayan Kerem Can, muhteşem bir deneyim yaşadığını söyledi: "Bu filmle herkese bir mesaj vermek istedik. Umarım gerektiği yerlere bu mesajlar gider." Galanın açılış konuşmasını, filmin konuk oyuncuları arasında yer alan Banu Güven yaptı. Güven konuşmasında "İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e 'Zenne'yi izlemesini hararetle tavsiye ederim" dedi.

GALADAN NOTLAR

Filmin dans müziklerini yapan Demir Demirkan galaya, sevgilisi Sertab Erener ile katıldı. İkili, Eurovision temsilcisi Can Bonomo için "Arkadaşımızı çok iyi tanımıyoruz. Fakat dikkat çekici kliplere imza atmış. Ama söylemeliyiz ki onu çok zorlu bir süreç bekliyor" dedi.

Film için Kerem Can'a dans dersleri veren Burçin Orhon, eşi Süheyl Uygur'un babası usta tiyatrocu Nejat Uygur'un sağlığının çok iyi olmadığını söyledi: "Hemşire kontrolünde bakılıyor. Bazen bizleri, oğullarını, torunlarını tanımakta zorluk çekiyor."

Berna Laçin, son dönemde gündeme gelen çocuk yaştaki kızların hamile kalması konusu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Laçin, bu konuda bazı kanun maddelerinin değiştirilmesi için toplulukları organize etmeye çalışacağını da belirtti.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bu Film Türkiye'nin Vicdan Meselesi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement