Edirne'de 1. Klarnet Festivali - Son Dakika
Magazin

Edirne'de 1. Klarnet Festivali

Edirne\'de 1. Klarnet Festivali

start aldı.17 Haziran Pazar akşamına kadar sürecek etkinliklerle kutlanacak olan festivalde yurtiçinden ve yurtdışından birçok klarnetçi sahne performansı sergileyecek.

15.06.2012 15:20

Edirne'de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen 1'inci Uluslar arası Klarnet Festivali, klarnet virtüözü Serkan Çağrı'nın da katılımıyla

start aldı. 17 Haziran Pazar akşamına kadar sürecek etkinliklerle kutlanacak olan festivalde yurtiçinden ve yurtdışından birçok klarnetçi sahne performansı sergileyecek.

Edirne Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkısıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 1'inci Uluslararası Klarnet Festivali, başladı.

Edirne Belediye Başkanlığı binası önünde toplanan kortej, klarnetçilerin yanı sıra Belediye Bandosu ve Kırkpınar Davul Zurna Ekibi eşliğinde Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü.

Ünlü klarnetçi Serkan Çağrı'nın oğlu 3 yaşındaki Nefes kortejin en önüne elinde minik klarneti ile birlikte geçti ve güzergah boyunca yürüdü.

Festivalin gizli kahramanlarından olan Klarnet Virtüözü ve aynı zamanda Akademisyen olan Serkan Çağrı, Edirne'yi, 'Müziğin başkenti' olarak tanımlayarak, "Bu festivalle birlikte artık Edirne'nin müziğin başkenti olduğunu tüm dünya görecektir" dedi.

Diğer yandan, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu'nun da katıldığı yürüyüş kortejinde en büyük ilgili Serkan Çağrı'nın 3 yaşındaki oğlu Nefes Çağrı topladı. Elindeki minyatür klarneti çalarak etrafına gülücük saçan minik Nefes, ileride babası gibi bir klarnetçi olacağını belli etti.

Konuşmaların ardından yaklaşık 20 klarnetçinin yer aldığı koro, Edirnelilere müzik ziyafeti yaşattı. 17 Haziran Pazar gününe kadar sürecek olan festival kapsamında konferanslar, 'Klarnet' konulu resim sergisi, Klarnet Karnavalı, Genç Klarnetçiler Yarışması, Edirne Klarnetçiler Konseri, Senfonik Klarnet Konseri gibi pek çok renkli etkinliğin yanı sıra üç gün boyunca dünya ve ülke çapındaki en ünlü klarnet virtüözleri gece konserleriyle performanslarını sergileyecek.

3 gün sürecek olan festivalde Bulgaristan'dan Ivo Papazoz, Yunanistan'dan Vassilis Saleas ve Stavros Pazarentsis gibi yabancı klarnetçiler de katılacak. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement