Erkin Baba'nın Şarkısı Davalık! - Son Dakika
Magazin

Erkin Baba'nın Şarkısı Davalık!

Erkin Baba\'nın Şarkısı Davalık!

Grup Laçin'in eski solisti Hakan Alkar, Kemal İnci'nin sahiplendiği 'Yalnızlar Rıhtımı' isimli şarkının babası Kazım Alkar'a ait olduğunu iddia etti.

28.07.2012 06:03  Güncelleme: 08:32

Türk rock müziğinin usta ismi Erkin Koray'ın meşhur ettiği 'Yalnızlar Rıhtımı' isimli şarkı tartışma yarattı. Grup Laçin'in eski solisti Hakan Alkar; TRT İzmir Radyosu'nda türkü sanatçısı olan babası Kazım Alkar'ın bu şarkıyı 1972 yılında yaptığını, şahitlerinin de Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ve Arif Sağ olduğunu belirterek, şu iddiada bulundu: "1976'da Erkin Koray bu parçayı okudu, nasıl olduysa sinemacı Kemal İnci sahiplendi. Bizi sömürdüler ama artık buna izin vermeyeceğiz. Hukuki süreci başlattık."

MESAM HİÇBİR ŞEY YAPMADI

Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM) bu konuda bilgisi olduğunu ama yıllardır olumlu tek bir adım atmadığını belirten Alkar, şöyle konuştu: "Erkin Koray susuyor ve kaçıyor. Diğer şahıs Kemal İnci, bir şekilde babamın eserini sahiplendi. İnci'yle karşılaştığımızda "Yalnızlar Rıhtımı'nın makamı nedir?" diye sordum, "Bilmiyorum" dedi. 'Eser benim' diye ortalıkta geziyor ama sözlerini ve makamını bilmiyor..."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Erkin Baba'nın Şarkısı Davalık! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement