Heyecan Dorukta! Vatanım Sensin'de Bu Akşam Atatürk'ten Çağrı Var - Son Dakika
Magazin

Heyecan Dorukta! Vatanım Sensin'de Bu Akşam Atatürk'ten Çağrı Var

Vatanım Sensin'de bu akşam neler olacak? Azize hayatının en zor seçimlerinden biriyle karşı karşıya, Cevdet ise Mustafa Kemal Atatürk'ten gelen Amasya Genelgesi'ne şahit oluyor. İşte tüm detaylar.

15.12.2016 12:02  Güncelleme: 12:23

Vatanım Sensin 8. bölümü bu akşam ekranlara geliyor. Perşembe akşamlarının en çok izlenen dizilerinden olan Vatanım Sensin'de, kurtuluş mücadelesinin en önemli anlarından birine tanık oluyoruz. Daha önceki bölümlerde adı duyulan Mustafa Kemal'in yanı sıra Hüseyin Rauf Orbay, Refet Bele, Ali Fuat Paşa ve Kâzım Karabekir'in isimleri Amasya Genelgesi ile duyuluyor.

VATANIM SENSİN'DE BU AKŞAM NELER OLACAK?

Cevdet, gerçek kimliği deşifre olmadan Ölmez Hasan'dan kurtulmak zorundadır. Silahları bulan Azize'nin ise, hayatı tehlikededir. Tevfik, en önemli sırrını öğrenen Azize'ye dair kararını henüz vermemiştir. Vatanım Sensin'in yayınlanan ikinci fragmanında Azize'nin kafasına dayalı silahla zor bir seçim yapmak üzere olduğu görülüyor.

AMASYA GENELGESİ TÜM YURDA OKUNUYOR

Diğer yandan, Amasya Genelgesi'nde alınan kararlar Türk halkını umutlandırır. İlk kez ulusal egemenlikten bahseden genelge aynı zamanda bir ihtilal bildirisi niteliği taşımakta, hükümetin düşman devletlerin esiri olduğunu söylemekte ve milleti yine milletin kendisinin azmi ve kararlılığının kurtaracağını bildirmektedir. Ancak, İtilaf devletlerinin Yunan Ordusuna destek için gönderdiği önemli sayıda askeri mühimmat bu umuda bir süreliğine gölge düşürecektir.

Heyecan Dorukta! Vatanım Sensin'de Bu Akşam Atatürk'ten Çağrı Var

CEVDET'İN AİLESİ İLE İMTİHANI

Cevdet'in vazifesi mühimmatı imha etmektir. Ancak, ummadığı engellerle karşılaşacak, bir kez daha ailesiyle sınanmak zorunda kalacaktır.

Vatanım Sensin yeni bölümü bu akşam 20.00'de Kanal D ekranlarında olacak.

Heyecan Dorukta! Vatanım Sensin'de Bu Akşam Atatürk'ten Çağrı Var

VATANIM SENSİN 7. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Cevdet'i bir kez daha kaybetmekle yüzleşen Azize, bu kez mantığıyla değil duygularıyla hareket eder ancak sevinci kısa sürecektir. Ne pahasına olursa olsun silahlara ulaşmak isteyen Cevdet'in verdiği karar, hem Cevdet'i hem de arkasından oyunlar çeviren Tevfik'i çok daha güç durumda bırakmıştır. Şimdi ölüm her ikisinin de ensesindedir.

Eftelya'nın ayağına dolanacağını anlayan Tevfik, önlemini alır ancak yağmurdan kaçarken doluya tutulur. Cevdet, büyük sırrının açığa çıkma ihtimaliyle karşı karşıya gelirken, bu kez ölümle burun buruna gelen Azize olur.

Heyecan Dorukta! Vatanım Sensin\'de Bu Akşam Atatürk\'ten Çağrı Var

Son Dakika Magazin Heyecan Dorukta! Vatanım Sensin'de Bu Akşam Atatürk'ten Çağrı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement