Muzaffer Akgün Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Magazin

Muzaffer Akgün Son Yolculuğuna Uğurlandı

'Türkülerin Anası' olarak bilinen sanatçı, vasiyeti üzerine kendi türküleriyle birlikte İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

04.08.2015 14:24  Güncelleme: 14:33

Vasiyetinde türküleriyle uğurlanmak istediğini belirten sanatçı için düzenlenen anma töreninde çalınan türküler Muzaffer Akgün'ün yakınlarını ve sanatçı dostlarını gözyaşlarına boğdu.

KONUKLARA TÜRKÜLER DİNLETİLDİ

'Kışlalar Doldu Bugün' türküsüyle tanınan Akgün için ilk tören TRT İstanbul Radyosu'nda düzenleniyor. Akgün'ün cenazesi "Yine Gam Yükünün Kervanı Geldi", "Geceler Yarim Oldu" türküleriyle salona getirildi. Sanatçının çalınan türküleri salondakileri gözyaşlarına boğdu. Törende Muzaffer Akgün'ün kendi seslendirdiği vasiyeti konuklara dinletildi. Vasiyetinde, türkülerle uğurlanmak istediğini belirten Muzaffer Akgün'üz sözleri salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

"İLK DUAYI BEN EDECEĞİM"

90 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı için düzenlenen törene Sezen Cumhur Önal, Belkıs Akkale, aile yakınları ve çok sayıda TRT sanatçısı katıldı. "İlk duayı ben edeceğim" diyerek diyerek sahneye gelen Sezen Cumhur Önal, Akgün'ün cenazesinin başına geçerek dua etti. Daha sonrasında Akgün'ün yakınları ve sanatçı dostları birer konuşma yaptı.

TRT'deki törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedilecek.


Muzaffer Akgün Son Yolculuğuna Uğurlandı

Son Dakika Magazin Muzaffer Akgün Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • sakaryalı: Türkülerle değil sadece dualarla defnedilseydi mevta için daha hayırlı olurdu. 7 2 Yanıtla
  • *****: Allah rahmet eylesin diyelim biz yine de. O daha işine yarar. Onu dinleyip arkasından türkü söyleyecek değiliz ya. Hay zavallı insan. Öbür tarafta bol bol yandım anam türküleri söylersin artık. . 5 2 Yanıtla
  • adam olun: Allah rahmet eylesin 4 0 Yanıtla

Advertisement