Şekerde Kişiye Özel Tasarım Dönemi Başladı - Son Dakika
Magazin

Şekerde Kişiye Özel Tasarım Dönemi Başladı

Şekerde Kişiye Özel Tasarım Dönemi Başladı

İşadamı Dikran Masis'in kızı Alexandra Masis, online şeker butiği The Loli Shop ile kişiye özel şekerler tasarlıyor.

15.12.2012 06:03  Güncelleme: 08:51

The Loli Shop, ev yapımı tadında çeşit çeşit şeker bulabileceğiniz bir online şeker butiği. Şeker tutkunları, thelolishop.com.tr'den beğendikleri şekerleri sipariş edebiliyor. Ayrıca, kişiye özel şeker tasarımları da yapılıyor. Markanın yaratıcısı Alexandra Masis ile The Loli Shop'u konuştuk.

The Loli Shop'u kurma fikri nasıl ve ne zaman doğdu?

The Loli Shop konseptinde bir şekerciyle üç yıl önce tanıştım. Dükkana adımımı attığımda tek amacım; hamile bir arkadaşıma doğum şekerleri yaptırmaktı. Şekerin yapılışına şahit oldum ve 'Bu nasıl Türkiye'de olmaz?' diye çok şaşırdım. Sonuçta her fırsatta şeker alan, veren ve yiyen bir toplumuz. Henüz şekeri kaynatmayı bile denememişken şirketimi kurdum, kurumsal kimliğimi oturttum ve 'thelolishop.com.tr' adresini alıp atölyemi tuttum.

Sanat tarihi mezunusunuz. Babanız Dikran Masis, Eskidji Müzayede Evi'nin sahibi. Peki neden şekercilik?

Babamı ve beni tanıyanlar, bizim birbirimize ne kadar çok benzediğimizi iyi bilirler. O da zamanında Türkiye'de birçok ilke imzasını atmış başarılı bir işadamı. Üniversiteden mezun olduktan sonra uzun bir süre Eskidji'nin sanat departmanında çalıştım. Daha sonra hayatın zorluklarıyla baş etmeyi öğrenmem gerektiğini düşündüm. The Loli Shop'la, ben de kendimce Türkiye'de bir ilke imzamı attığımı düşünüyorum.

insan kaçamak yapmak istiyor!

Boya maddeleri nedeniyle şeker tüketmeyen çok insan var...

Günümüzde tükettiğimiz, işlenmiş ya da işlenmemiş her gıdanın kaynağı şüpheli. Şekerlerimde her ne kadar doğal hammaddeler kullansam da, sonuçta 'şeker' yapıyorum. Bunun da fazlası zararlı ama hayat hep sağlıklı şeylerle geçmiyor ki! İnsan kaçamak yapmak da istiyor. Sanayi tipi ürünler yerine 'ev yapımına' yakın ürünler tercih edilmeli.

Size bugüne kadar gelen en ilginç sipariş neydi?

Bir çifte 40'ıncı evlilik yıldönümleri için '40' yazılı şekerler yapmıştık. Kavanoz kapaklarının etiketlerini 1970'lerin taş plaklarının görünümünde hazırlamıştık. Çok nostaljik ve romantikti.

#Sayfa#

İŞ BÜYÜDÜKÇE KALİTE DÜŞÜYOR

Şeker sektöründe hedefleriniz neler?

Bu motifli, el yapımı minik şekerlerin Türkiye'de ilk ve tek üreticisi olmak ilk hedefimdi, bunu taklitçilerim çıkmadan başardım. Şu anda Kavacık'ta yer alan atölye düzenimi, İstanbul'un daha merkezi bir yerine taşıyıp, insanların şeker yapımını izleyebilecekleri bir alan oluşturmak hedefim. Şubeleşmeye çok sıcak bakan biri değilim. İş büyüdükçe kalitenin düştüğüne inanıyorum. Bu da zaten benim özenime ve detaycılığıma çok aykırı olur. Benim gibi sabırlı, yaratıcı ve vizyonu geniş kişilere şekercilik eğitimi vermek istiyorum.

LOLİPOP HEP POPÜLER

En çok hangi çeşit tercih ediliyor?

Biz sadece sert şeker yapıyoruz. Bunlar arasında rengarenk lolipoplar ve baston görünümlü yastık şekerler çok seviliyor. İnternet sitemizde, atölyemizde ve katıldığımız şenliklerde, yetişkinlerin dikkatini en çok karışık meyve motifli lolipoplarımız çekse de, çocuklar için bütün o detayın hiçbir önemi yok. Onların gözlerinde, yüzyılların lolipoplarının pabucu asla dama atılamayacak...

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Şekerde Kişiye Özel Tasarım Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement