Ali İsmail Korkmaz'ın Annesi Canlı Yayında İsyan Etti - Son Dakika
Medya

Ali İsmail Korkmaz'ın Annesi Canlı Yayında İsyan Etti

Ali İsmail Korkmaz\'ın Annesi Canlı Yayında İsyan Etti

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de esnaf ve polisler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu.

18.02.2014 07:21  Güncelleme: 07:18

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, "İçimde acıdan çok öfke var. Ayakta kalıp katillerin hepsinden hesap soracağım" dedi.

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de esnaf ve polisler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu. Emel Korkmaz sadece oğlunu darp ederer ölümüne yol açan esnaf ve sivil polislerin değil, onlara bu emri verenlerden, Ali İsmail'e ağrı kesici verip gönderen doktorlardan, oğlunun öldüğü gün, "Polisler değil, arkadaşları yapmıştır" diyen Eskişehir Valisi'nden, polisleri cesareltlendiren İçişleri Bakanı'ndan ve Başbakan'dan da hesap soracağını söyledi.

ÇOCUKLARIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKLAR

Ali İsmail'i dövenlerin mahkemede savunma olarak "Benim de çocuğum var"dediğini belirten Emel Korkmaz, "Oğlumun katilleri mahkemede utanmadan 'Çocuğum var' dediler. O çocukların yüzüne nasıl bakacaklar? Mahkemede katillerin önüne polisleri dizdiler saldırmayayım diye. Ben bu tertemiz ellerimle büyüttüm çocuklarımı, o katillere sürer miyim?" diye sordu.

Kafatasında iki çatlak, omzunda kırık olmasına rağmen kendisine ağrı kesici verip gönderen Dr. Hasan Gülcü hakkında da konuşan Korkmaz, "O doktor da katil. Ve hâlâ görev başında, o hastanede görev yapıyor. Bu nasıl bir insanlık, nasıl bir adalet, nasıl bir ülkede yaşıyoruz?"ifadelerini kullandı.

VALİ VİCDAN AZABI DUYUYOR MU?

Ali İsmail'in komada bulunduğu hastanede yaşamını yitirdiği gün,"Arkadaşları dövmüştür" diye açıklama yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya da seslenen Emel Korkmaz, "Eskişehir valisi şu an ne hissediyor merak ediyorum. Söylediklerinden vicdan azabı duyuyor mu?" dedi.

Polislere bu cesareti veren ve "Destan yazdılar" diyen Başbakan Tallip Erdoğan'la benzer açıklamalar yapan dönemin içişleri bakanı Muammer Güler'in de Ali İsmail'in öldürülmesinde rolleri olduğuna dikkat çeken anne Korkmaz, "Ben ölene kadar oğlumun gururuyla yaşayacağım, onlar ise katil damgasıyla..."ifadelerini kullandı.

İNSANLARI SELAMLAMAK İSTEDİM, POLİS "GÖZALTI YAPARIM" DEDİ

Emel Korkmaz, İstanbul'da Taksim Gezi Parkı'na gittikleri gün başından geçen bir olayı da paylaştı: "Bizi yalnız bırakmak istemeyen insanları bir selemlamak istediim elimi kaldırararak. Arkamızda polis, 'Yapmayın, yoksa gözaltı yaparız' dedi. Bu nasıl bir insanlıktır?"

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya Ali İsmail Korkmaz'ın Annesi Canlı Yayında İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement