Hazerfen'in Torunu Ankara'dan Çıktı - Son Dakika
Otomobil

Hazerfen'in Torunu Ankara'dan Çıktı

Hazerfen\'in Torunu Ankara\'dan Çıktı

26 Mayıs Pazar, 3. kez düzenlenen Red Bull Uçuş Günü'nü 140.000'den fazla İstanbullu izledi.

27.05.2013 08:29  Güncelleme: 09:17

ODTÜ öğrencileri Mustafa Eser, Sertaç Altınok, Özgün Savaş ve Başar Süer'in tasarladıkları Angara Börds uçuş makinesi 30 metreyle Türkiye rekorunu kırdı. Flying Bulls paraşüt ekibinin gösterisiyle başlayan, Aşk Kuşu takımının ilanı aşkına ve Can Bonomo'nun Air Mobile takımıyla 14 derecelik Marmara Sularına dalışına tanıklık eden 3.Red Bull Uçuş Günü, Pal Takats'ın motorlu paragliding gösterisiyle kapandı. Detaylı bilgi için www.redbull.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye 2008 yılında Red Bull Flugtag adında bir organizasyonla tanıştı. Yaratıcı, maceraperest, stratejiyle bilek gücünü birleştirmeyi bilen ekipler Caddebostan Sahilinde hazırlanan uçuş rampasından kendilerini Marmara Denizine bıraktılar. 2010'da yine aynı isimle düzenlenen ikinci organizasyonda takımlar yaratıcılıklarını konuşturdular, akıl almaz gösteriler düzenlediler ve tasarımlarıyla hepimizin ufkunu açtılar. İkinci Red Bull Uçuş Günü'nden beri Türkiye'de havacılık sektörü hızla büyüdü; dört bir yanda yeni havaalanları açıldı; yüzlerce yeni uçak siparişi verildi; yüzlerce yeni destinasyona uçuşlar başladı, Türkiye uzaya ikinci kez uydu gönderdi, kendi uçağını geliştirmekten bahseder oldu ve Türkiye'nin en uzağa giden uçuş makinesi yapıldı! En sonunda ODTÜ öğrencileri 30 metre gidebilen Angara Börds icad edildi...

İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İzmir, Sakarya ve Kocaeli'den yarışmaya katılan 36 ayrı ekibi, Jüri üyeleri: Burcu Kara, Özge Özberk, Sedef Avcı, Kıvanç Kasabalı, Red Bull Sporcuları Naz Aydemir, İlkan Karaman, Burcu Çetinkaya, Lena Aylin Erdil, Ahmet Arslan ile Bedük, Oben Budak, Bay J, Alper Böler ve Dilara Gönder değerlendirdi.7'den 70'e herkesin izlediği organizasyonun sunuculuğunu ise Ayça Şen, Yunus Günçe, Geveze ve Berat tunç üstlendi.Etkinlik gösterdi ki Hezarfen'in torunu Ankara'dan çıktı... En azından bir sonraki Red Bull Uçuş Günü'ne kadar!

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Hazerfen'in Torunu Ankara'dan Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement