2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu\'nda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bütçesinin görüşülmesi sırasında "kız erkek öğrenci evleri" tartışma konusu oldu CHP'li Çetin'in "Çocuklarımı Başbakan'a emanet edemem" sözüne Komisyo...

06.11.2013 19:50

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı evlere ilişkin açıklamaları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2014 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tartışma konusu oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bütçe sunumunun ardından söz alan CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin,  farklı bakanlıklardaki birimleri tek bakanlık çatısı altında başarılı bir şekilde düzenlediği için Şahin'e teşekkür etti.

Şahin'in, Başbakan Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kaldıklarına ve buna izin veremeyeceklerine ilişkin sözlerine sessiz kalmasını eleştiren Çetin, "Başbakan'ın gençlere yönelik katlanılamaz hakaretini suskunlukla karşılamanızı yakıştıramadım. Hepimiz İslami geleneklere göre yetiştik, ahlaklı aileleriz. Çocuklarımızı da Amerika'da okutmadık. Ben çocuklarımı Başbakan'a emanet edemem" dedi.

Çetin'in sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterirken, Komisyon Başkanı Lütfi Elvan da Çetin'e, "Sayın Başbakan'a bu ifadeleri kullanmanız hoş değil" diye konuştu. Çetin de Elvan'a, "Başbakan'ın bu ifadeleri kullanması hoş değil" diye karşılık verdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Başbakan Erdoğan'ın, son açıklamalarıyla tartışma ortamı oluşturduğunu belirterek, "Biz muhafazakar demokrat parti olarak görüşlerimizi ortaya koyuyoruz. Bakanlık politikalarıyla ilgili istediğiniz eleştiriyi getirin ama Sayın Başbakan'ın şahsına yönelik sözlerinizi şiddetle kınıyorum" dedi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de tartışmaya, "Başbakan'ın beşik kertmesini yakında gündeme getireceğini düşünüyorum. Berdel'e yasal statü verilmesini de tartışmaya başlayacağımızı düşünüyorum" sözleriyle katıdı.

Üniversite yaşayan öğrencilerin nasıl yaşayacağına başkalarının karar veremeyeceğini ileri süren Zozani, 18 yaşını dolduran kişilere seçilme hakkı verilmesinin düşünüldüğünü, bu kişilerin yaşamına müdahale edildiğini iddia etti.  Zozani, "Bu ülkenin yüzde kaçı evlilik dışı birliktelik yaşıyor? Ürkeceğimiz tablo varsa birlikte mücadele edelim" diye konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise üniversite öğrencilerinin barınma sorununa değinerek, ailelerin çocuklarının denetimli olduğunu düşündükleri yurtta kalmasını arzu ettiğini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin kalması için pansiyon ya da apart tesisler bulunduğuna dikkati çeken Bilgiç, ilgili yönetmeliğe göre 50 öğrencinin kaldığı bir pansiyon ya da apartın öğrenci olmayan bir kişinin kalmasıyla denetim dışında kaldığının altını çizdi.

Ailelerden şikayetler aldıklarını anlatan Bilgiç, bu yerlerin denetimi için süratle düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Pansiyon ve apartların kapatılmasından yana olmadıklarını dile getiren Bilgiç, öğrencilerin sokakta kalmasını istemediklerini söyledi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Başbakan'ın sözlerinin talihsizlik olduğunu ve suni gündem oluşturmaya yönelik olduğunu savunarak, "Bir eve polis gitse, zinayı serbest bıraktınız, 'imam nikahlı eşim' dese ne yapacaksınız? Demese de böyle bir uygulama hürriyeti tahdittir, kişilik haklarının ihlalidir. Başbakan bu yanlışı düzeltmelidir" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement