AK Parti Ankara İl Kadın Kolu 3. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Ankara İl Kadın Kolu 3. Olağan Kongresi

AK Parti Ankara İl Kadın Kolu 3. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, son seçimlerde AK Parti'nin seçim çalışmalarına en büyük katkıyı kadın kollarının verdiğini belirterek, "Kadınlarla el ele, kol kola mücadele ederek büyük başarılar kazandık" dedi.

28.04.2012 19:26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, son seçimlerde AK Parti'nin seçim çalışmalarına en büyük katkıyı kadın kollarının verdiğini belirterek, "Kadınlarla el ele, kol kola mücadele ederek büyük başarılar kazandık" dedi.

AK Parti Ankara İl Kadın Kolu 3. Olağan Kongresi, ATO Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kongreye, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek, Bülent Gedikli, Zelkif Kazdal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı milletvekilleri katıldı.

Kadın Kolları Başkanı Akşit, burada yaptığı konuşmada, görevde bulunduğu 9 aylık sürede Ankara'daki üye sayısını 132 bin 166'dan, 165 bin 512'ye çıkardıklarını söyledi. 81 ilde, 892 ilçede ve 169 beldede teşkilatı olan 2 milyon 504 bini aşkın üyesiyle dünyanın en büyük siyasi kadın örgütü olduklarını vurgulayan Akşit, "Sizin oluşturduğunuz kadın kolları teşkilatımız AK Parti'nin sarsılmaz gücünün temelidir" dedi. Akşit, AK Parti kurulduğundan bu yana kadınların siyasette aktif rol aldığını belirterek,

kadın hakları için anayasal düzenleme yapılmasının, kadınların eğitim seviyesinin yükseltilmesinin ve mesleki eğitim verilmeye başlanmasının da AK Parti döneminde gerçekleştiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de, son referandumda ve son seçimlerde AK Parti'nin çalışmalarına en büyük katkıyı kadın kollarının verdiğini kaydetti. AK Parti kurulduktan sonra kadının yönetimde hak ettiği yeri kazandığını ifade eden İpek, kadınlarla 10 yıldır el ele, kol kola, sıkıntılı zamanlarda birlikte mücadele ederek büyük başarılar kazandıklarını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, kadınların siyasette erkeklerden daha aktif rol aldığını ifade ederek, kadınlara yönelik projeleri hakkında bilgi verdi. Başkentteki 18 hanım lokalinden 40 bin üyenin hizmet aldığını, lokallerin özellikle evli kadınlar için stres atma merkezleri olduğunu belirten Gökçek, Ankara genelinde 140 ayrı yerde 450 eğitimcinin görev yaptığı BELMEK'ten ise bugüne kadar 195 bin kadının yararlandığını söyledi. Gökçek, 2 sığınma evinin ise ihtiyaç sahibi kadınlara

yardımcı olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin üstü açık 20 otobüsü kent turları için hazırladığını kaydeden Gökçek, yaz boyunca Ankara'da rahatlıkla gezi yapılabileceğini söyledi. Gökçek, "Hazırlık yapın, talepte bulunursanız biz de şerefle hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Gökçek, 8 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihleri arasında Başkentte alışveriş festivali düzenleneceğini bildirerek, "Dünyanın en büyüğü olacak. Her tarafta büyük eğlenceler göreceksiniz. Fiyatlar yüzde 50 azalacak. Ankara dışındakileri davet edin hem eğlensinler hem de ucuz alışveriş imkanı bulsunlar" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ise, AK Parti'nin, itibarsız, siyaset prangası vurulan demokrasinin bir umudu olarak 14 Ağustos 2001'de kurulduğunu belirterek, siyasete yeni bir soluk ve vizyon getirdiğini, tüm ezberleri bozduğunu söyledi. AK Parti siyasetinin temel referansının halkın iradesi olduğunu vurgulayan Alparslan, "AK Parti kendi döneminde olduğu gibi kendisinden önceki dönemlerde de 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen ve bu anlamda millet iradesine ipotek koymaya çalışan,

vesayet prangaları vurmaya çalışan her türlü girişimi elinin tersiyle itmiş, 'söz de, karar da, yetki de milletindir' demiştir. AK Parti bir dünya markası haline gelmiştir. AK Parti ile ülkede çok büyük hizmetlere imza atılmış, başarılar elde edilmiştir. AK Parti, tüm dünya ülkelerinin, en mazlum milletlerin umudu olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kongrede, ney dinletisinin yanı sıra kadın seğmen ekibi de gösteri sundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Ankara İl Kadın Kolu 3. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement