Ankara Anlaşması'nda Sıcak Gelişme - Son Dakika
Politika

Ankara Anlaşması'nda Sıcak Gelişme

- Ankara Anlaşması'nda sıcak gelişmeLONDRA - Ankara Anlaşması'nda son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor.

27.08.2017 15:32

- Ankara Anlaşması'nda sıcak gelişme

LONDRA - Ankara Anlaşması'nda son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Ankara Anlaşması vizesi alarak Avrupa Birliği sınırları içerisinde iş kurup yaşama hakkı veren vize turu, Birleşik Krallık'ta alınan Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı ile İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda askıya alınmıştı.

Gerek Brexit gerekse kimi İngiliz hukukçuların Ankara Anlaşması'nın beraberinde oturum hakkını vermemesi gerektiğini söylemesi, binleri ilgilendiren Ankara Anlaşması'nda belirsizliği ortaya koymuştu. Ankara Anlaşması vizesi alan Türk vatandaşları 1 yılın ardından da 3 yıl deneme sürelerini tamamladıktan sonra İngiltere'de oturum hakkına ulaşıyorlardı. Ancak İngiliz İçişleri Bakanlığı alınan kararla birlikte bu süreci tamamlayan Türk vatandaşlarının son bir yıldır dosyalarını raflarda bıraktı, dosya incelemeleri de durdurulmuştu. Son alınan kararla birlikte ise İçişleri Bakanlığı'nın Türk vatandaşlarının dosyalarının yeniden incelenmeye başladığını duyurdu. Konu ile ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan Stuart&co Avukatlık bürosu avukatlarından İbrahim Aytaç, İngiliz İçişleri Bakanlığı'nın dosyaları yeniden incelemeye başladığını duyurdu. Aytaç, her ne kadar dosyaların incelenmeye başlandığını söylese de biriken binlerce başvuru nedeniyle İngiltere'de oturum başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının dosyalarının sonuçlarının gecikmeli olarak geleceğini belirtti. Dosyasının sonucunu bekleyen yüzlerce Türk vatandaşının olduğunu söyleyen Aytaç, Brexit nedeniyle Ankara Anlaşması'nda belirsizliğin devam ettiğini dile getirdi.

Av. İbrahim Aytaç: "Başvurular 2018 sonuna kadar yapılmalı"

Aytaç'a göre Ankara Anlaşması'na yeni başvuru yapacak vatandaşlar 2018 sona ermeden işlemlerini gerçekleştirmeli, aksi taktirde Ankara Anlaşması'nın beraberinde getirdiği oturum hakkından yararlanmaları bir hayli zor olacak. Brexit görüşmelerinin sonuçlanmasının ardından İngiltere'nin Türk vatandaşları ile ilgi yeni bir düzenleme getirmesi gerektiğini belirten Avukat Aytaç, bu konuda Türk diplomatlara da büyük iş düştüğü düşüncesinde. Türk vatandaşlarına Avrupa'da çalışma ve oturum hakkı tanıyan Ankara Anlaşması Birleşik Krallık'ın geçtiğimiz sene gerçekleştirdiği AB'den Ayrılma referandumu ile birlikte belirsizliğe girmiş ve yüzlerce Türk vatandaşının başvuruları askıya alınmıştı.

Ankara Anlaşması\'nda Sıcak Gelişme
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara Anlaşması'nda Sıcak Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement