Bakan Kılıç Osmaniye'de - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç Osmaniye'de

Bakan Kılıç Osmaniye\'de

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Osmaniye'de Tosyalı Holding tarafından yapımı üstlenilen çok amaçlı spor salonunun temelini attı.

24.04.2012 19:43

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Osmaniye'de Tosyalı Holding tarafından yapımı üstlenilen çok amaçlı spor salonunun temelini attı. Kılıç, söz konusu yatırımın 'devlet-millet işbirliği'nin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade ederek, Osmaniye'nin sportif alanda da öne çıkmasını beklediklerini söyledi.

Bakan Kılıç, Tosyalı Holding tarafından Fakıuşağı Mahallesi'ndeki Olimpik Yüzme Havuzu inşaatının yanına yaptırılacak olan 2 bin seyirci kapasiteli Tosyalı Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temel atma törenine katıldı. Yoğun ilgi gösterilen törende konuşan Bakan Kılıç, Osmaniye'nin sanayi kenti olma yolunda büyük bir atılım ortaya koyduğuna dikkat çekerek, 2003 yılında Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan sayısı 85 iken, bugün bu rakamın 11 bine ulaştığına işaret etti. Kılıç, "Tabii Osmaniye'de sadece sanayi

alanında değil, aynı zamanda eğitim ve spor alanında da atılımlar yapılıyor. YGS Türkiye birincisi Sümeyye Nur Satin'in Osmaniye'den çıkması da bunun kanıtı. Bu kızımızı tebrik ediyorum" dedi.

Temelini attıkları spor tesisi ile birlikte Osmaniye'nin kendisini sportif alanda da ileri gideceğine inandığını dile getiren Suat Kılıç, söz konusu yatırımın aynı zamanda da 'devlet-millet işbirliği'nin en güzel örneklerinden biri olarak da öne çıktığını anlattı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, holding olarak Osmaniye'de sadece sanayi yatırımı değil, sosyal sorumluluk projesi kapsamında da çalışmalar yaptıklarını anlattı. Tosyalı, bu sene eğitim-öğretime başlayan Sosyal Bilimler Lisesi'nin yanı sıra engelliler için bir okul, Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile bugün temelini attıkları 'Çok Amaçlı Spor Salonu'nu da Osmaniye'ye kazandıracaklarını dile getirdi.

AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal da, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya ve Bakan Suat Kılıç'a katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde Tosçelik'in faaliyete geçmesinin ardından büyük iş istihdamı sağlandığını belirterek, sanayinin yanı sıra Tosyalı Holding'in eğitim ve spor alanında da yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Osmaniye Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temeli, Bakan Suat Kılıç ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından atıldı. Kılıç, tören alanında bulunan Sümeyye Nur Satin'i, YGS'deki başarısından dolayı kutlayarak, kedisine bir çiçek takdim etti. Bakan Kılıç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ni de ziyaret ettikten sonra Osmaniye'den ayrıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement