Bakan Yıldırım, Edirne'de Bulgar Mevkidaşı ile Sınır Kapılarının Durumunu Konuştu - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldırım, Edirne'de Bulgar Mevkidaşı ile Sınır Kapılarının Durumunu Konuştu

Bakan Yıldırım, Edirne\'de Bulgar Mevkidaşı ile Sınır Kapılarının Durumunu Konuştu

Bulgar Mevkidaşı ile Edirne'de Buluşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İki Ülkeyi Birbirlerine Bağlayan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarında Yaşanan Sorunları Konuştu. Bakan Yıldırım, Özellikle Yaz Aylarında Yaşanan Yoğunluğun Daha Az Seviyeye Düşeceğini Belirtti.

19.03.2008 16:34

Bulgar mevkidaşı ile Edirne'de buluşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iki ülkeyi birbirlerine bağlayan Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yaşanan sorunları konuştu. Bakan Yıldırım, özellikle yaz aylarında yaşanan yoğunluğun daha az seviyeye düşeceğini belirtti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü nedeniyle Çanakkale'de bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, özel bir helikopter ile sabah saat 10.30'da Edirne'ye geldi. Burada Bakan Yıldırım'ı Edirne Valisi Nusret Miroğlu ve çok sayıda partili karşıladı. Karşılama töreninin ardından Bakan Yıldırım toplantının yapılacağı Edirne Valiliği'ne geçti ve Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Peter Vasilev Mutafchiev'i Valilik girişinde karşıladı.

Daha sonra iki ülke arasındaki konuları tartışmak için toplantı salonuna geçildi. İki bakan basına kapalı olarak yaklaşık 1.5 saat boyunca görüştü. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki geçiş noktası olan Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarındaki ulaşım sorunları hakkında görüştüklerini belirten Bakan Yıldırım, "Özellikle yaz aylarında Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluyor. Modernizasyon çalışmalarıyla birlikte bu yoğunluğun önünün kesileceğini düşünüyoruz. Ancak biz yine de tedbir olarak Bulgar meslektaşım ile bu iki kapıda yaşanan ulaşım sıkıntısını konuştuk ve yeni projeler üretmeye çalıştık. Ben inanıyorum ki sınır kapılardaki yoğunluk artık yaşanmayacak ve buralardan vatandaşlarımız rahatça geçecek" diye konuştu.

Karşısında çok sayıda gazeteciyi görünce şaşırdığını belirten Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Peter Vasilev Mutafchiev ise "Bana ve Sayın meslektaşıma gösterilen ilgi beni çok memnun etti. İki dost ülkenin iki bakanının Edirne'de buluşup sorunları masaya yatırması önemli. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yaşanan ulaşım sıkışıklıklarını görüştük. Bu sıkıntıların önünü kesmek içinde elimizden gelen çalışmaları iki ülkenin de yapacağından şüphemiz yok. Biz ilk olarak bu sınır kapılarının daha hızlı işlemesi için personel takviyesi yapacağız" şeklinde konuştu.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu tarafından Selimiye Taş Odaları'nda verilen öğle yemeğinin ardından iki bakan Edirne'den ayrıldı.

(İA-ED-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldırım, Edirne'de Bulgar Mevkidaşı ile Sınır Kapılarının Durumunu Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement