Başbakan Yardımcısı Atalay, Alman Bakan Friedrich'i Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Atalay, Alman Bakan Friedrich'i Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı Atalay, Alman Bakan Friedrich\'i Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ile gerçekleştirecekleri görüşmenin gündemini terör konusunun oluşturacağını söyleyerek, "Biz bölücü terör örgütünün ve diğer terör örgütlerini çok yakından"...

06.02.2013 17:03

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ile gerçekleştirecekleri görüşmenin gündemini terör konusunun oluşturacağını söyleyerek, "Biz bölücü terör örgütünün ve diğer terör örgütlerini çok yakından izliyoruz, nerede ne var çok iyi biliyoruz. Özellikle Almanya ile ilgili verilerimizi kendileriyle paylaşacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Kabulün basına açık kısmında görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye ve Almanya arasında çok kapsamlı ilişkiler olduğunu söyledi. Atalay, Alman Bakanın bugün ve yarın Türkiye'de ziyaretler gerçekleştireceğini ve 25 Şubat tarihinde de Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye'de olacağını söyledi. "Almanya ile çok büyük bir nüfus ortaklığımız var" diyen Atalay, Almanya'da Türk nüfusunun yoğun olduğunu hatırlattı. Avrupa'da en fazla ekonomik ilişkide bulunulan ülkenin Almanya olduğunu kaydeden Atalay Almanya için, "Çok fazla siyasi, ekonomik, ilişkilerimizin olduğu bir ülke" dedi.

Görüşmelerde ana gündem maddesini terör konusunun oluşturacağını kaydeden Atalay, "Biz bölücü terör örgütünün ve diğer terör örgütlerini çok yakından izliyoruz, nerede ne var çok iyi biliyoruz. Özellikle Almanya ile ilgili verilerimizi kendileriyle paylaşacağız" dedi.

Atalay, "Umuyorum ki bugünkü görüşmemiz verimli olur" temennisiyle sözlerine söz verdi.

"TERÖRÜN HEPİMİZ TARAFINDAN DİKKATE ALINMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin benzersiz olduğunu söyleyerek, bunun nedeninin ise tarihi bağlar olduğuna vurgu yaptı. "Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin çok özel olduğunu ben de vurgulamak istiyorum" diyen Friedrich, iki ülke arasında organize suçlar noktasında da çok önemli iş birliği olduğunu söyledi. Friedrich bu işbirliğinin ise uyuşturucu kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı noktasında öne çıktığını belirtti.

Terör konusuna da uluslararası boyutta bakılması gerektiğinin altını çizen Friedrich, "Terörün hepimiz tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Almanya'nın federal ve yerel yapılarda bir oluşumu olduğunu kaydeden Friedrich, kendisinin ise Eylül 2012'de Köln'de "Yurtdışı Kaynaklı Teröre Karşı Koyma Merkezi"ni kurarak bir ilke imza attığını söyledi. Friedrich, kurulan bu merkezin ise terörle ilgili verileri federal ve yerel makamlarla paylaştığını, bu verileri izleyip değerlendirdiğini söyledi. Bu merkez sayesinde Almanya'da çok iyi bir iyileşmenin olacağını ifade eden Friedrich, "Tabii ki Türk makamlarıyla, yani ortak, partner makamlarla Türkiye'de işbirliğini de öne çıkarmak istiyorum" diye konuştu.

Friedrich konuşmasını, "Çok şey konuşacağımızı, konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. ve iyi bir yolda olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. ve verimli görüşmelerin olmasını ben de diliyorum" diyerek bitirdi.

Friedrich'in açıklamalarının ardından ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Alman Bakan Friedrich gazetecilere tokalaşarak poz verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Atalay, Alman Bakan Friedrich'i Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement