Birinci "Ergenekon" Davası - Son Dakika
Politika

Birinci "Ergenekon" Davası

Birinci "Ergenekon" Davası

Birinci "Ergenekon" davasına bakan mahkeme heyeti, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Osman Aydın Şahin hakkında, reddi hakim talebinde bulunurken sarf ettiği sözleri nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç...

16.04.2012 18:12

Birinci "Ergenekon" davasına bakan mahkeme heyeti, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Osman Aydın Şahin hakkında, reddi hakim talebinde bulunurken sarf ettiği sözleri nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada "gizli tanık Dilovası"nın dinlenilmesine devam edildi. Özdemir Sabancı'nın öldürülmesiyle ilgili iddialarını sürdüren gizli tanık, 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta meydana gelen kazada ölen emniyet müdürü Hüseyin Kocadağ'ın Fehriye Erdal'ın Sabancı Center'a çaycı ya da temizlik görevlisi olarak yerleştirilmesinde rol aldığını, Erdal'a referans olduğunu savundu.

Gizli tanık, 12 Mart 1995'te Gazi Mahallesi'nde meydana gelen olaylara ilişkin de açıklamalar yaparak, o dönemde Bayrampaşa Cezaevi'nde olduğunu söyledi.

Kendisinin talebi üzerine, aynı cezaevinde kalan Şadi Özpolat'ın kendisine bir cep telefonu ayarladığını ifade eden gizli tanık, Özpolat'ın telefonla Kocadağ ile görüştüğünü de söyledi.

Bu görüşmenin gergin geçtiğini belirten gizli tanık, "O sırada Gazi olayları başlamıştı. Şadi Özpolat, 'polisi saldırtmayın, aksi durumda hesabı sorulacak' gibi sözler söyledi" diye konuştu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise tutuklu yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Aydınlık Gazetesi yazarı Hikmet Çiçek'in avukatı Osman Aydın Şahin, reddi hakim talebinde bulundu.

Avukat Şahin, mahkemenin "savunmalara değil, sahte ve çöplükten toplanan delillere, lağımdan çıkarılan gizli tanıkların beyanlarına" itibar ettiğini savunarak, heyeti reddettiğini söyledi.

Bu talebi değerlendiren mahkeme heyeti, reddi hakim talebini CMK'deki gerekli maddelere uymadığı ve mahkemeyi uzatma amaçlı olduğu gerekçesiyle kabul etmedi.

Mahkeme ayrıca, avukat Şahin'in duruşmada sarf ettiği sözler ve dilekçesindeki ifadeler nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

"Gizli tanık Dilovası"nın beyanlarının alınmasına devam edilen duruşma yarına ertelendi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement