Chp, Başörtüsüne Yönelik Broşür Dağıttı - Son Dakika
Politika

Chp, Başörtüsüne Yönelik Broşür Dağıttı

Chp, Başörtüsüne Yönelik Broşür Dağıttı

CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Kadın Kolları'nın hazırladığı, "Göstermelik Paketler ile Kadın Sorunları Çözülemez" başlığı altındaki broşür, milletvekillerine dağıtıldı

31.10.2013 17:08

CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Kadın Kolları'nın, "Göstermelik Paketler ile Kadın Sorunları Çözülemez" başlığı altında hazırladığı broşürler, milletvekillerine dağıtıldı.

Platformun başkanlığını yapan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, CHP'li milletvekillerine, TBMM Genel Kurulu'na girmeden önce broşürleri dağıttı.

Broşürde, demokrasi paketinde, kadınları mağdur duruma sokan toplumsal geri kalmışlık, kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve demokrasi açığı gibi önemli sorunlara tek satırla dahi değinilmediği belirtildi.

11 yılda, kadınların güçlendirilmesi ve kadın-erkek eşitliği konularında hiçbir niteliksel gelişme sağlanamadığının savunulduğu broşürde, kadınların eğitimden yeteri kadar yararlanamadığı ifade edildi.

Kadınların işgücüne katılımının yetersiz olduğunun belirtildiği broşürde, istihdam altındaki kadınların yüzde 57,8'inin, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmadan çalıştığı vurgulandı.

Broşürde, üniversite mezunu kadının işgücüne katılamadığı, AK Parti'nin kadını, eviyle sınırlandırmak istediği öne sürüldü.

AK Parti ile kadına yönelik şiddetin tırmandığının savunulduğu broşürde, "AKP Hükümeti, kadınların özgürlüğünü kılık, kıyafete indirgerken kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve özellikle kadın cinayetleri hızla artarak ürkütücü boyutlara ulaşmıştır. Uygulanan politikalar, kadınlara yönelik şiddeti artıran zihniyetin arka planını oluşturmaktadır" denildi.

Bütün bu konulara yönelik CHP'nin görüşüne de yer verilen broşürde, CHP iktidarında Eşitlik Bakanlığı kurulacağı; eşitlik eylem planının, gerçekçi hedefler ve somut önerilerle yenileneceği; kamu kurumlarında toplumsal cinsiyete dayalı bütçeleme yapılacağı; eşitliğe kaynak ayırmanın şeffaf hale getirileceği kaydedildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Chp, Başörtüsüne Yönelik Broşür Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement