CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata, Zonguldak'ta - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata, Zonguldak'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata, Zonguldak\'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, "CHP olarak her kadememizde, 'yeni bir ekonomik modeli nasıl devreye sokarız' bunun çalışması içindeyiz, bunun hazırlığı içerisindeyiz.

10.03.2014 15:19

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, "CHP olarak her kadememizde, 'yeni bir ekonomik modeli nasıl devreye sokarız' bunun çalışması içindeyiz, bunun hazırlığı içerisindeyiz. Bu konuda da Türkiye'yi mevcut durumdan çok daha iyi yöneteceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Zonguldak'ta parti temsilcileriyle yapacağı toplantı öncesinde konuşan Ayata, seçimi her yönüyle ele alan çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yerel seçimlerde her bir birimin kendi içinde yaptığı icraatların ayrıca önem taşıdığını vurguladı.

Ayata, bütün genel başkan yardımcılarının, Türkiye'nin farklı bölgelerine giderek yapılan seçim çalışmalarını değerlendirdiğini dile getirdi.

Türkiye'nin son 10 yılda ciddi bir sanayisizleşme dönemine girdiğini ifade eden Ayata, Türkiye'nin üretime yatırım yapan bir ülke olmaktan çıkıp daha çok taşa ve toprağa yatırım yapan bir ülke haline geldiğini söyledi.

- "Elimizde olan kaynaklar üretime aktarılmadı"

Bu yatırımların çok yüksek maliyetle ve sınırlı dar çevrelere büyük kazançlar sağlayacak şekilde gerçekleştirildiğini savunan Ayata, şöyle devam etti:

"Ama bu yapılırken elimizde olan kaynaklar üretime aktarılmadı, yatırılmadı. Şimdi bakınız bir yandan daha önce bütün bir cumhuriyet döneminin birikimi olan kamunun elindeki kaynaklar özelleştirme olarak elden çıkartıldı. Buradan kaynak elde edildi ve bu kaynaklar verimsiz şekilde kullanıldı. Daha sonra Türkiye'nin doğal kaynakları devreye girdi. Doğal kaynaklar da ziraat amacıyla satıldı ve yine maliyeti çok yüksek yatırımlara yönelindi. Üçüncüsü vatandaşın verdiği vergi. O vergilerde tabii ki hükümetin elinde toplandı. Bunlarda aynı şekilde üretime gitmedi. Dördüncüsü ise Türkiye özellikle son on yılda, AK Parti iktidarının göreve başladığı dönemde bütün dünyadaki kredi bolluğundan para bolluğundan yararlandı ve Türkiye tarihinde görülmemiş bir borç altına girdi. Oradan da kaynak elde edildi. Yani bir yandan ülkenin birikmiş serveti bir miras yedi gibi harcandı."

-"Türkiye büyük bir değişime hazırlanıyor"

Ülkenin doğal kaynaklarının tahrip edilme pahasına ekonomiye rant üretmek amacıyla kullanıldığını iddia eden Ayata, vergi gelirlerinin de bu şekilde kullanıldığını kaydetti.

Ucuz kredi ve bol paranın yine bu şekilde kullanıldığını belirten Ayata, şunları kaydetti:

"Sonuçta üretime yeterince kaynak aktarılmadı, yatırılmadı. Böyle olunca Zonguldak'ta karşılaştığımız tablo çıkıyor karşımıza. Yani sanayisi zayıf, sanayide uluslararası rekabet gücünü kaybetmiş ve sanayide üretim yapamayan, gelir sağlayamayan bir Türkiye. Bunun acısını bir çok ilimiz çekmekte, Türkiye bütünüyle çekmekte. İleride Türkiye'nin ekonomik tarihi yazıldığı zaman, şundan emin olabilirsiniz, 'Türkiye bütün varını yoğunu betona harcadı ve bir liraya yapacağını bir buçuk liraya yaptı' diyecekler. O 1,5 buçuk liradan artan maliyetten de küçük bir zümre sonuna kadar kendi çıkarları için faydalandı. Karşılaştığımız durum budur. Bu durumu aşma kararlılığındayız. CHP olarak her kadememizde yeni bir ekonomik modeli nasıl devreye sokarız bunun çalışması içindeyiz, bunun hazırlığı içerisindeyiz. Bu konuda da Türkiye'yi mevcut durumdan çok daha iyi yöneteceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Ayata, son 1,5 ay içinde 20'nin üzerinde il gezdiğini vurgulayarak, "Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki CHP'ye yönelik çok büyük bir ilgi artışı var. Bazı kamuoyu yoklamaları ne gösterirse göstersin her gün bunun belli örneklerini de okuyoruz, bunların çoğu gerçekçi değil, iktidar partisi hızla oy kaybetmekte. Türkiye büyük bir değişime hazırlanıyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata, Zonguldak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement