CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması

"Gençlerin direnci, söylemi, mizahı, talepleri ve gelecek tasarımının belirleyici olduğu bu dönem,Türkiye'de demokrasinin sınırlarını belirledi, çıtasını yükseltti"

26.07.2013 12:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Gençlerin direnci, söylemi, mizahı, talepleri ve gelecek tasarımının belirleyici olduğu bu dönem, Türkiye'de demokrasinin sınırlarını belirledi, çıtasını yükseltti" dedi.

Sarı, Hatay'da bir otede düzenlenen yerel yönetimler seçimi aday adayı eğitim programında yaptığı konuşmada, yerel yönetim seçimlerine hazırlık amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Partilerinin amacının yerel yönetim seçimlerinde başarılı belediye başkanlığı ve meclislerinde halkın nefes almasını sağlayacak bir sosyal demokrat anlayışı egemen kılmak olduğunu belirten Sarı, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin dış politikasını ve Kürt sorununa çözüm yöntemini eleştiren Sarı, "Haziran eylemleri" olarak adlandırdığı Gezi Parkı olaylarını da değerlendirdi.

Sarı, şöyle devam etti:

"Gezi Parkı ile başlayan ve tüm Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin kullanılması için mücadeleye dönüşen Haziran eylemleri, Türkiye'de sosyal ve siyasal yaşamı bir üst boyuta taşıdı. Hükümetin politikalarına, başbakanın kibrine, uyguladığı sözel, duygusal, politik şiddete ve polis baskısına karşı öfke biriktiren halkımız, hep birlikte sokaklara taştı. Gençlerin direnci, söylemi, mizahı, talepleri ve gelecek tasarımının belirleyici olduğu bu dönem, Türkiye'de demokrasinin sınırlarını belirledi, çıtasını yükseltti."

Sarı, olaylarda hayatını kaybedenlerin faillerinin bir an önce bulunması ve yargı önüne çıkarılmasını gerektiğini vurguladı.

Hükümetin ülke çıkarını göz ardı ettiğini ileri süren Sarı, "Suriye konusundaki hesapları tutmayan, öngörüsü gerçekleşmeyen hükümet, komşularımızla yarattığı sorunların yanında ülke çıkarlarını göz ardı eden bir noktaya gelmiştir. Hükümetin el attığı bütün sorunlar gibi Kürt sorununun çözümünde de bir stratejisinin olmadığı anlaşılmıştır. Hiçbir öngörüye dayanmadan başlatılan girişimlerin, başbakanın tutmayan ikbal planının ve seçim yatırımının bir parçası olduğu anlaşılmıştır" diye konuştu. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement