CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Diyarbakır'da - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Diyarbakır'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Diyarbakır\'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Diyarbakır gezisinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

15.03.2014 15:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Diyarbakır gezisinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında basın mensuplarının karşısına geçen Sarı, Diyarbakır ve ilçelerine gerçekleştirdiği gezileri değerlendirdi. Barışın hiç kimsenin tekelinde olmadığını belirten Sarı, CHP olarak halkın barış, kardeşlik, eşitlik talep ettiğinin farkında olarak bu konudaki politikalarını güçlendirdiklerini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Seçim güvenliği konusunda bizde kaygılarımızı paylaşarak ülke genelinde gelişen olaylara ilişkin provokasyon olasılığını göz önünde bulundurarak buradan halkımıza ve tüm kamu görevlilerine sağduyu çağrısı yapıyoruz. Bölgedeki temel beklentilerden biri özellikle ifade edilmesi gereken konulardan biri Kürt yurttaşlarımızın demokratik hak ve talepleri söz konusu. CHP olarak geçtiğimiz mayıs ayında yaptığımız bir açıklama ile demokratikleşmeye ilişkin asgari bir talep gündeme getirmiştik. Genel başkanımızın açıkladığı ve başta seçim barajının düşürülmesi, kaldırılması konusu olmak üzere bir dizi hak ve özgürlükler konusunu gündeme getirmiştik. Bunlar arasında Diyarbakır cezaevi, temel hak ve özgürlüklerin özgürce kullanılması ile ilgili konular ve özellikle nevruzun bayram olarak kutlanmasına yönelik yasa teklifinin var olduğunu da buradan tekrar hatırlatmak istiyorum. Yaklaşmakta olan Nevruz Bayramını kutluyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar ise gerek Diyarbakır'ın gerek Doğu illerinin şu anda CHP'ye karşı çok yüksek oy oranları vaat etmediğinin bilincinde olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Şenatalar, "Bunda CHP'nin geçmişteki hatalarının olduğu bilincindeyiz. Ancak özellikle son iki yılda CHP'nin ortaya koymuş olduğu yaklaşımları yakından incelediğimiz takdirde CHP'nin aslında bu konuya bakışında çok radikal bir değişim olduğunu görmek mümkündür. Bugünden itibaren, bu kadar gerilimli, çatışmacı bir üslup kullanan başbakanın barış sürecini nasıl ilerleteceği büyük bir sorundur. CHP aslında gerçek sosyal adaleti gerçek barışı savunan bir parti olarak geçmişte oynadığı rolden çok daha yapıcı bir rol oynamaya hazırdır. Bu rolü oynayacaktır" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement