CHP Grup Başkanvekili İnce, Osmaniye'de - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili İnce, Osmaniye'de

CHP Grup Başkanvekili İnce, Osmaniye\'de

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Türkiye'nin 2002'de yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk sorunu vardı, aradan 12 yıl geçti buna yalan ve yüzsüzlük de eklendi" dedi.

26.02.2014 22:33

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, " Türkiye'nin 2002'de yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk sorunu vardı, aradan 12 yıl geçti buna yalan ve yüzsüzlük de eklendi" dedi.

Partisinin Osmaniye Seçim Bürosu'nun açılış programına katılan CHP Grup Başkanvekili İnce, parti binası önünde halka seslendi.

Gezi olaylarında, camide bira içildiği ve Kabataş'ta başı örtülü kadına saldırıldığı iddialarının, bu olaylarla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasıyla boşa çıktığını ileri süren İnce, "Son çıkan ses kayıtlarına montaj deniliyor, sahte delil deniliyor, 5 seneden beri hapiste yatan insanlar da 'montaj ve sahte delil' diyor fakat kimse dinlemiyor" dedi.

CHP'nin dünyanın en eski 10 partisinden biri olduğunu anlatan İnce, CHP'nin savaş meydanlarında kurulduğunu, devrimin, direnişin, kuruluşun ve kurtuluşun partisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"CHP, ne Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne Muharrem İnce'nin ne il ve ilçe başkanları ne de üyelerinin tapulu malı değildir. CHP, Türk milletine Atatürk'ün bir armağanıdır, onun eseridir. 60 seneden beri bu topraklarda 'CHP camilere saman doldurdu' dediler, insafsızlar, yalancılar, vicdansızlar. Alman orduları 2. Dünya Savaşı'nda Avrupa'yı kasıp kavuruyordu, Türk sınırına dayanmıştı, Atatürk vefat etmiş, İnönü Trakya'yı insandan boşaltmış, camilerin içine saman konulmuş doğru, fakat samanların içine silah konuldu, memleketi savunmak için yapıyor bunu, bunun neresi yanlış? Bu topraklarda ezan okunuyorsa bunu Atatürk'e borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı, bağımsız bir ülke olmasaydık minarelerimizden ezan okunur muydu?"

"Türkiye'nin 2002'de yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk sorunu vardı, aradan 12 yıl geçti buna yalan ve yüzsüzlük de eklendi" diyen İnce, son günlerde internete düşen ses kayıtlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

İnce, ABD'den gelen rapora tepki göstererek, "Bu rapor hangi laboratuvardan geldi, hani rapor nerede? Şunu bir açıklasınlar da görelim" ifadesini kullandı. İnce, şunları kaydetti:

"Siyasetin acımasız bir yüzü vardır, sınırlarımıza dikkat edeceğiz. Biz, MHP, ANAP, Demokrat Parti, Refah Partisi ile rakip olduk ama yendik, ama yenildik, siyaset bu, baraja takılmak da var, iktidar olmak da. Siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. Türkiye'de miting meydanlarında Demirel, Özal, Türkeş, Erbakan, Ecevit mezhep tartışması yaptı mı? Türkiye'de mezhep tartışmasını meydanlarda yapan bir kişi var, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hükümetin önünde fazla bir seçenek kalmadı, HSYK ve MİT yasasını değiştirecek, interneti yasaklayacak, bunlar kendini kurtarma telaşında."

Muharrem İnce, daha sonra CHP Osmaniye Seçim Bürosu'nun açılışını yaptı, belediye başkan adayı Haydar Aktürk için destek istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili İnce, Osmaniye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement