CHP'li Kadınlar 100 Binlik Plana İtiraz Etti - Son Dakika
Politika

CHP'li Kadınlar 100 Binlik Plana İtiraz Etti

CHP\'li Kadınlar 100 Binlik Plana İtiraz Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl ve İlçe Kadın Kolları üyeleri, Mersin-Adana 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı'nda Akkuyu Nükleer Santrali'nin de işaretlenmesini kabul etmeyeceklerini belirterek, plana itiraz ettiler.

01.11.2013 14:31

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl ve İlçe Kadın Kolları üyeleri, Mersin-Adana 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı'nda Akkuyu Nükleer Santrali'nin de işaretlenmesini kabul etmeyeceklerini belirterek, plana itiraz ettiler. CHP'li kadınlar, itiraz dilekçelerini, yürüyerek gittikleri Mersin Valiliği'ne teslim ettiler.

CHP İl ve ilçelerin Kadın Kolları üyeleri, öğle saatinde il binası önünde toplandı. Burada, 1/100 binlik plana itirazı içeren dilekçeleri imzalayan CHP'li kadınlar, planın iptal edilmesini istediler. Dilekçelerin imzalanmasının ardından bir açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, Mersin-Adana 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı'nın 7 Ekim 2013 tarihinde Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın internet sitesinde askıya çıkarıldığını anımsattı. Planda, Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin madde 4.1.214'te tanımlandığını, P31 nolu ekinde işaretlendiğini belirten Zaimoğlu, "Halk, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları bugüne kadar 'Akkuyu'da nükleer santrale hayır' demesine karşın, mevcut iktidar bu plana Akkuyu Nükleer Santrali'ni işaretlemiştir. Akkuyu Nükleer Santrali ile doğal çevreye, insana zarar verecek yatırımların bu plana işlenmesine karşı koymamız, her duyarlı vatandaşın şu anda en öncelikli görevidir" dedi.

Planın 30 gün süreyle askıda kalacağı bilgisini veren Zaimoğlu, plandaki nükleer santralin insan yaşamını, doğal yaşamı ve gelecek nesilleri tehdit ettiğini öne sürdü. Herkesi Mersin'e sahip çıkmaya çağıran Zaimoğlu, "Anayasa'nın 56. maddesi gereğince vatandaşın 'çevreyi koruma hak ve yükümlülüğü' vardır. Anayasa'dan kaynaklanan bu vatandaşlık hakkımızı Mersin için, kendimiz için, gelecek nesillerimiz için geç olmadan kullanalım. İtirazın son günü 7 Kasım 2013 olup, vatandaşlarımızın bugüne kadar itiraz haklarını kullanmaları bir vatandaşlık görevidir" diye konuştu.

CHP'li kadınlar, Zaimoğlu'nun açıklamasının ardından yürüyerek Mersin Valiliği'ne gidip, itiraz dilekçelerini teslim ettiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Kadınlar 100 Binlik Plana İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement