CHP'li Muharrem İnce: Vopak'la Mücadelem Sürecek - Son Dakika
Politika

CHP'li Muharrem İnce: Vopak'la Mücadelem Sürecek

CHP\'li Muharrem İnce: Vopak\'la Mücadelem Sürecek

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Çiftlikköy İlçesi'ne bağlı Taşköprü Beldesi yakınlarında VOPAK tarafından kurulacak kimyasal atık depolama tesisleri konusundaki mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

09.08.2011 19:02

CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çiftlikköy İlçesi'ne bağlı Taşköprü Beldesi yakınlarında VOPAK tarafından kurulacak kimyasal atık depolama tesisleri konusundaki mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Hollandalı VOPAK tarafından Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi Taşköprü beldesine kurulması planlanan ve kamuoyunda tepki çeken kimyasal depolama tesisi hakkında yazılı açıklama yapan İnce, suskunluğunu bozdu. Vopak'ın sadece Yalova için değil, Türkiye'nin neresine kurulursa kurulsun tehlikeli olduğunu kaydeden İnce, 'Bu girişime daha başında karşı çıktım, çıkmayı da görev bildim. Çevre Bakanlığı'nın tesislerin kurulmasıyla ilgili ÇED toplantısına katıldım.

Gördümki bakanlık, o dönem iktidar partisi milletvekili olan Sayın İlhan Evcin ve Yalova'dan katılan diğer yetkililerle birlikte karşı çıkmamıza rağmen, projenin sürdürülmesi gerektiğine inanmaktaydı. Ülkesinin, ulusunun çıkarını korumakla görevli kamu görevlilerinin ve hükümetin VOPAK'ın kurmak istediği tesislerle ilgili yazışmalara imza atması, olur vermesi düşünülemez. VOPAK konusunda yetki hükümette. Hükümet, onay vermediği sürece bu tesisler Yalova'da kurulamaz' dedi.

Yalova'da Kent Konseyi tarafından düzenlenen yürüyüş hakkında söylediği 'Bugün gördüm ki, Yalova kenti ruhunu yitirmiş. Bu kent ruhsuz bir kent olmuş' sözüyle ilgili de Muharrem İnce, 'Doğduğum, yaşadığım kente, hemşehrilerime karşı ağır bir sözdü. Bunu bilerek söyledim, çünkü tehlike tasavvur edemeyeceğimizden daha büyüktür. Karşı karşıya olduğumuz şey Yalova'nın geleceğinin yok edilmesidir. Yalovalıyım diyen herkes bu mücadeleye gücü oranında katkı vermelidir. Görünen o ki bu sözlerimin ulusal basında yer alması dikkatleri çekmiş, Yalova'ya olumlu olarak dönmüştür.

Bugün VOPAK'a karşı mücadele, Yalova sınırlarının dışına taşmıştır. Düne kadar açıklama yapmayan Bakanlık, Bakan düzeyinde açıklamalar yapmaktadır. Koşullar uygun olduğunda kıvılcım, yangın olabilmektedir. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Muharrem İnce bu tesislerin kurulmasına karşı mücadelede dün her şeyiyle vardı, bugün de var, yarın da olacak. Biz Yalova için verdiğimiz mücadeleyi, bazıları bizi takdir etsin, birilerinin masa başında 'ne iyi yaptı, ne yaptı' demesi için vermiyoruz. CHP'li olduğumuz, muhalefet olduğumuz için de vermiyoruz. Yalovalı olmamızın, ülkesine, ulusuna karşı duyarlı, çevre bilinci olan birer yurttaş olmamızın gereği olarak veriyoruz' diye açıklamasını tamamladı.

- Yalova/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Muharrem İnce: Vopak'la Mücadelem Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement