CHP'li Türmen: "Bu Raporlar Bir Ayna" - Son Dakika
Politika

CHP'li Türmen: "Bu Raporlar Bir Ayna"

CHP\'li Türmen: "Bu Raporlar Bir Ayna"

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks'in Türkiye ile ilgili hazırladığı insan hakları raporu ile ilgili olarak, "Bu raporlar bir ayna."

27.11.2013 16:22

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks'in Türkiye ile ilgili hazırladığı insan hakları raporu ile ilgili olarak, "Bu raporlar bir ayna. Buraya baktığınız zaman o devlet kendi insan hakları alanındaki eksikliklerini görme ve bunları düzeltme fırsatına sahip olur. Ama hükümetin bunları reddetmek gibi bir tutumu var" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Türmen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks'in Türkiye ile ilgili hazırladığı insan hakları raporunu değerlendirdi. İnsan hakları raporunda Gezi olaylarına değinildiğini de belirten Türmen, güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanmasının eleştirildiğine dikkat çekti. Türmen, bu raporların önemli bir yararı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu raporlar bir ayna. Yani buraya baktığınız zaman o devlet kendi insan hakları alanındaki eksikliklerini görme ve bunları düzeltme fırsatına sahip olur. Bu raporlar bu imkanı sağlıyor. Ama hükümetin bunları reddetmek gibi bir tutumu var." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Türmen: 'Bu Raporlar Bir Ayna' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement