CHP'nin Seçim Başarısının İlk Anahtarı - Son Dakika
Politika

CHP'nin Seçim Başarısının İlk Anahtarı

CHP\'nin Seçim Başarısının İlk Anahtarı

CHP, seçim kazanmanın birinci anahtarının örgütlü kadın gücü olduğuna inanıyor.

07.02.2013 15:53

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından yürütülen ''7 Ayda 7 Bölge'' projesi kapsamında, 43 ilde binlerce kadına ulaşıldı.

Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 18 Eylül 2012 tarihinde hayata geçirildiğini söyledi.

Amaçlarının güçlü bir kadın örgütü yaratmak olduğunu belirten Dokuzcan, ''Etkin, verimli ve yerel seçimlere çok daha iyi hazırlanmış güçlü bir kadın kolları amaçlıyoruz'' dedi.

Doğu Karadeniz'den başlattıkları proje kapsamında şu ana kadar tüm bölgelerde 43 ili ziyaret ettiklerini anlatan Dokuzcan, şöyle devam etti:

''İl başkanlarımız ve yöneticilerimiz, 7 aylık bir planlama ile önce kent merkezini daha sonra da tüm ilçeleri harekete geçirdiler. 15 Ocak tarihinden itibaren de Türkiye genelinde, ilçelere yönelik çalışmalara başladık. Nisan sonu bitecek bir çalışma, bölge olarak her yere gittik fakat illeri tamamlamaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 43 ilde çalışma yaptık, binlerce kadına ulaştık. Ankara'ya yakın iller, Batı Karadeniz ve Trakya ile Güneydoğu'nun bazı illeri kaldı. O bölgede hava şartları bizi zorluyor ama Nisan ayı itibarıyla Güneydoğu'yu bitirmiş olacağız.''

Gittikleri kentlerde öncelikli hedeflerinin, yereldeki kadın grupları ile buluşmak olduğunun altını çizen Dokuzcan, ''Dolayısıyla gittiğimiz yere özgü, kadınlarımız hangi alanlarda ne yapıyorsa oralara gidiyoruz. Bu bir yerde fabrika oluyor, bir yerde dernek, bir yerde tarla oluyor'' diye konuştu.

YERELE YÖNELİK KADIN POLİTİKALARI

Mevsimlik işçi dönemlerinde özellikle kayısı, pamuk, tütün, fındık, çay bölgelerinde çalışan kadınlarla bir araya geldiklerini anlatan Dokuzcan, şöyle devam etti:

''Bizim için önemli olan ilk başta onlarla bir buluşma yaşamak. Buralarda kadınların sorunlarını onlarla birlikte çözme isteğimizi dile getiriyoruz. Birinci aşama bu. Ondan sonra birlikte ne yapabiliriz konusu ortaya çıkıyor ve daha sonra yerele yönelik kadın politikaları oluşturuyoruz. Dolayısıyla çalışma alanımızda bölgenin koşullarına göre, dernekler, vakıflar, kadın girişimciler, mevsimlik çalışan tarladaki kadınlar... Temel birtakım vurgularımız var; kadınlarımızı siyasete çağırıyoruz, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne olan inancını vurguluyoruz. Bolluk, bereket ve barış için kadınlarımızı siyasete davet ediyoruz. Kadın konusu çok önemli. Biz bu çalışmayı 'CHP kadınları Ana-Dolu Yollarında' şeklinde isimlendirdik. Neden Ana-dolu? Bizim coğrafyamızda kadın gücünün, kadın sesinin, aslında çok daha farklı bir şekilde, ülkenin barış ve huzur talebini karşılama noktasında çok önemli işlev göreceğine inanıyoruz.''

EŞİT TEMSİL EŞİT KATILIM

Kadının sesinin Anadolu'dan yükselmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Dokuzcan, gittikleri yerlerde ''Eşit Temsil Eşit Katılım'' (ETEK) talebini dillendirdiklerini söyledi.

Kadınlarla çok güzel bir iletişim içinde olduklarını ve adeta kalpten kalbe bir bağ kurduklarını ifade eden Dokuzcan, aradaki bağın, Ankara'ya döndükten sonra da devam ettiğini söyledi.

Gittikleri yerlerdeki kadınlarla sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Dokuzcan, gelen taleplere göre, bazı yerleri birkaç defa ziyaret edebildiklerini kaydetti.

200 BİN ÖRGÜTLÜ KADIN

Dokuzcan, yaptıkları çalışma neticesinde özellikle ilk etapta, yaklaşan yerel seçimlerde kadınlardan daha fazla oy beklediklerini bildirdi.

''Kadınların en önemli yanı, demokrasiye sunacakları katkı'' diyen Dokuzcan, şunları kaydetti:

''İster fabrikada, ister tarlada isterse evde çalışsın, onların daha huzurlu ve mutlu bir yaşam hakkı var. Biz bunları konuşuyoruz, dolayısıyla bu mutlaka bir dönüş getirecek. Buluşmalarımızda bunu çok daha iyi anlıyoruz. Onların bize verdikleri geri bildirimler çok önemli. Kadınların gücünü hem örgütsel anlamda almak önemli hem de onun oyunu almak önemli çünkü, seçimleri kazanmanın en önemli yollarından biri de kadın çalışması. Örgütlü bir kadın gücü, seçimleri kazanmanın birinci anahtarı. İkinci noktada tabii ki sandık çalışması. Kadınla sandığı birleştirecek bir çalışma üzerinden gidiyoruz. Bu çalışma bittiğinde bizim hedefimiz 200 bin örgütlü kadınla bu çalışmayı çok daha aktif ve hareketli hale getirmek.''

Barış Gündoğan - AA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'nin Seçim Başarısının İlk Anahtarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement