Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: 767 Yahudi Göçmen İçin Anma Töreni Düzenlenecek - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: 767 Yahudi Göçmen İçin Anma Töreni Düzenlenecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 2. Dünya Savaşı'nda, Holokost'tan kaçan 768 Yahudi göçmeni taşıyan Struma gemisinin batırılmasının yıl dönümünde anma töreni gerçekleştireceklerini duyurdu.

23.02.2016 20:16  Güncelleme: 20:23

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, 2. Dünya Savaşı yıllarında ülkelerindeki zulümden ve Holokost'tan kaçan 768 Yahudi göçmeni taşıyan Struma isimli geminin batırılmasının yıl dönümünde, 24 Şubat 2016 tarihinde, bir anma töreni gerçekleştireceklerini açıkladı.

"STRUMA"YA İLİŞKİN BİR SORUYU YANITLADI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudi mültecileri taşıyan 'Struma' isimli geminin batırılmasının yıldönümünde yapılacak törene ilişkin bir soruya yazılı cevap verdi.

"1 KİŞİ HARİÇ TÜM YOLCULARI ÖLDÜ"

Bilgiç, "İkinci Dünya Savaşı yıllarında, ülkelerindeki zulümden ve Holokost'tan kaçan 768 Yahudi göçmenle, Köstence Limanı'ndan hareket eden 'Struma' isimli gemi, 70 gün boyunca İstanbul açıklarında bekledikten sonra, 24 Şubat 1942 tarihinde, Karadeniz'in uluslararası sularında bir Sovyet denizaltısı tarafından torpillenerek batırılmış ve bir kişi hariç geminin tüm yolcuları hayatını kaybetmiştir.

"BİR ANMA TÖRENİ DÜZENLENMİŞTİ"

Ülkemizin insani trajedilere karşı sergilediği duyarlı tavır çerçevesinde geçtiğimiz yıl, Holokost'un 70. yıldönümü vesilesiyle, Struma'da hayatını kaybedenler için bir anma töreni düzenlenmişti.

"24 ŞUBAT'TA BİR ANMA TÖRENİ DÜZENLENECEK"

Struma faciasından çıkartılacak derslerin gelecek nesillere aktarılarak, hafızalardaki yerinin korunması anlayışıyla, bu sene de 24 Şubat 2016 tarihinde İstanbul'da bir anma töreni düzenlenecek ve Struma'da hayatını kaybedenler anısına denize çelenk bırakılacaktır. Bu vesileyle, tarihin en büyük felaketlerinden biri olan Holokost'ta ve Holokost'tan kaçarken, 24 Şubat 1942 tarihinde yaşanan elim olayda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

STRUMA FACİASI

Struma Olayı veya Struma Fâciası, II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerden kaçan Yahudileri Filistin'e götürmek üzere Romanya'dan yola çıkan Struma gemisinin İstanbul açıklarında bir Sovyet denizaltısı tarafından batırılmasıdır.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: 767 Yahudi Göçmen İçin Anma Töreni Düzenlenecek

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: 767 Yahudi Göçmen İçin Anma Töreni Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • mezitli: pis vatan hayini müslüman düşmanı gizli yahudilerr sizii 9 15 Yanıtla
  • Semazen: Daha öncede belirtmiştim bu AKP Yahudi soyundan geliyor inanmamıştınız, alın size kanıt.! 16 0 Yanıtla
  • hacı hocaya güven kalmadı: hani akp dindar bir partiydi neden müslümanlar o kadar katliamdan geçirildi müslümamların anma günleri yokmu 14 0 Yanıtla
  • mezitli: selo başkan büyük adamsın allah belalarını zaten vermiş demekle nekadar haklıymışş 6 7 Yanıtla
  • Dediler Ya: Tarihte İlk Defa Geçtiğimiz Sene Yahudi Bayramını Tebrik Ettik ;) Şİmdi De BU akp Sen Ne Büyüksün Bea 11 1 Yanıtla
  • doğruyadoğru: anlamı: eyyyy israillll sana ihtiyacım vaaarrr 10 0 Yanıtla
  • oF: Helal olsun ya yahudileri anıyoruz ne mutlu bize, akp bizde tam bu nedenle oy vermiştik di mi? 9 1 Yanıtla
  • Devlet: Kardeşim ne cahilsiniz ya ! ben size daha ne deyim ? Böyle saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz. Diplomasiden anamadığınız aşikar devletler stratejik hamleler yapamazsalar bu hamleleri yapanların stratejilerine dahil olurlar. Dışişleri demek devletin uluslararası strateji merkezi demektir. Bu tür taktikler düz mantıkla anlaşılamaz. Geliştirin biraz kendinizi ya! kitap filan okuyun ne bileyim tartışma programları izleyin bişeyler yapın nedir bu cahillik çıldırıcam ya! 4 5 Yanıtla
  • ASİL KÜRT 65: gebersinler pis musluman düşmanları 7 2 Yanıtla
  • şah.: dışişleri yazık size yazık büyük bi tören yapın da sizde yahudiler gibi lanetlenin... 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement