Diyarbakır'da BDP'nın Seçim Coşkusu - Son Dakika
Politika

Diyarbakır'da BDP'nın Seçim Coşkusu

Diyarbakır\'da BDP\'nın Seçim Coşkusu

BDP'nin desteklediği 6 bağımsız adayın milletvekili seçildiği Diyarbakır'da küçük- büyük binlerce kişi sokaklara dökülerek gecenin geç saatlerine kadar seçim zaferini kutladı.

13.06.2011 12:00

BDP'nin desteklediği 6 bağımsız adayın milletvekili seçildiği Diyarbakır'da küçük- büyük binlerce kişi sokaklara dökülerek gecenin geç saatlerine kadar seçim zaferini kutladı. Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu Ofis semtinde toqplanan kalabalık, ellerinde dev PKK bayraklarıyla caddeleri turladı. Yoldan geçen araçların etrafını saran onlarca kişi araçları uzun süre yerinden sallarken, kentin dört bir yanında yüzlerce havayi fişak atıldı. Bazı semtlerde gerçek silahların sıkılması üzerine polis telsizlerinden sık sık kutlamalara müdahale edilmemesi ve polis memurlarının karakollara çekilmesi istendi.

Diyarbakır'da BDP'nin desteklediği Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloku adayları Leyla Zana, Altan Tan, Şerafettin Elçi, Emine Ayna, Nursel Aydoğan ve KCK/TM davasından cezaevinde tutuklu bulunan Mehmet Hatip Dicle'nin kazanmasının kesinleşmesi üzerine binlerce kişi sokaklara döküldü. Merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçesinin bütün cadde ve sokaklarında gösteri düzenleyen BDP'liler, özellikle kentin en işlek bölgesi olan Ofis semtinde gecenin geç saatlerine kadar gösteriye devam etti.

PKK VE ÖCALAN SLOGANLARI

Emniyet Müdürlüğü binasının da bulunduğu Ofis semtindeki Gevran caddesi üzerinde bir araya gelen binlerce kişi, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp, öldürülen PKK'lılar adına bestelenen türküler ile dünyadaki bütün Kürtlerin kabul ettiği 'Ey Rakip' marşını hep bir ağızdan söyledi. Cadde ortasında halaylar çeken gençler, yoldan geçen araçların etrafını sararak dakikalarca sallarken, kentin dört bir yanında yüzlerce havai fişek atıldı. Bazı gençler açtıkları dev PKK bayrağı ile cadde ve sokaklarda tur atarken, bazı kişilerin ise gerçek tabancalarla havaya ateş açtıkları görüldü.

'POLİSLER KARAKOLLARA ÇEKİLSİN' ANONSU

Polis telsizinden ise kutlamalara kesinlikle müdahale edilmemesi, polis memurlarının karakollara çekilmesi yönünde sürekli anonslar yapıldı. Gençler sık sık hep bir ağızdan Kürtçe ve Türkçe 'Yaşasın Demokratik Özerk Kürdistan', 'Amed(Diyarbakır) ovası Apocular yuvası', 'Geliyor Apocular geliyor', 'Hatip Dİcleler meclise geliyor', sloganları attı. Gece geç saatlere kadar süren ve adeta PKK'nın gövde gösterisine dönüşen kutlamalar nedeniyle zaman zaman trafik durma noktasına geldi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Diyarbakır'da BDP'nın Seçim Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement