DSP'li Gürkan: Ecevit Dışarıdan Emir Almazdı - Son Dakika
Politika

DSP'li Gürkan: Ecevit Dışarıdan Emir Almazdı

DSP\'li Gürkan: Ecevit Dışarıdan Emir Almazdı

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, Bülent Ecevit'in Her Zaman Dik Duran, Cesur Bir Lider Olduğunu İfade Ederek, "Ecevit Dışarıdan Emir Almazdı" Dedi.

07.11.2010 15:57

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, Bülent Ecevit'in her zaman dik duran, cesur bir lider olduğunu ifade ederek, "Ecevit dışarıdan emir almazdı" dedi.

Gürkan, DSP Denizli İl Başkanlığı'nın "Bülent Ecevit'i Anma ve Anlama Haftası' etkinliğine katıldı. Gürkan burada yaptığı konuşmada, Ecevit'i özlem, saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, Ecevit'in her yönüyle "doğru' bir insan olduğunu söyledi. Gürkan, "Demokratik Sol'un kuramcısı ve DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit, ülkemizin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için 'ulusal duruş' sergileyen bir liderdi. Ecevit'in eksikliğini, yalnız biz Demokratik Solcular değil, tüm Türkiye hissetmekte ve herkes onun öngörülü yaklaşımlarının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha idrak etmektedir. Ancak, kimsenin endişeye kapılmasına gerek yok. Çünkü her bir DSP'li, bir Ecevit'tir ve yüreğinde yer eden Ecevit'in düşüncelerini, felsefesini, duruşunu gelecek nesillere taşıyacaktır" diye konuştu. Gürkan, Ecevit'in, ilkeli, tavizsiz, dürüst, centilmen, uzlaşmacı, insancıl, dik duran, cesur bir kişi olduğunu belirtirken "Ecevit dışarıdan emir almazdı" dedi. Ecevit'in "halk adamı' olduğunu vurgulayan Gürkan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ecevit bu özellikleriyle hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bizler Ecevit'i, ezilenin, işsizin, köylünün, esnafın, emeklinin, gençlerin ve kadınların yanında yer alarak, onlarla bir olarak yaşatacağız. O sadece DSP'lilerin değil, Türk milletinin gönlünde taht kuran bir liderdi. O halkçıların, ezilenlerin, işçilerin yanında yer alan bir liderdi. Bu yüzden herkes onu seviyordu."(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika DSP'li Gürkan: Ecevit Dışarıdan Emir Almazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement