İşçi Partisi mitingi - - Son Dakika
Politika

İşçi Partisi mitingi -

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'deki rejimin gelinen noktada "demokrasi" olarak adlandırılamayacağını ifade ederek, "Yaşadığımız rejimin adını koyalım. Bu rejim, kasetlerle yöneten rejim, 'kasetokrasi' mi dersiniz, ne derseniz deyin; Türkiye, bugün kasetlerle yönetiliyor.

23.03.2014 18:24

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'deki rejimin gelinen noktada "demokrasi" olarak adlandırılamayacağını ifade ederek, "Yaşadığımız rejimin adını koyalım. Bu rejim, kasetlerle yöneten rejim, 'kasetokrasi' mi dersiniz, ne derseniz deyin; Türkiye, bugün kasetlerle yönetiliyor. Türkiye'yi, Obama'nın telefonda gösterdiği beyzbol sopası yönetiyor" dedi.

Perinçek, partisinin İzmir il başkanlığınca Gündoğdu Meydanı'nda " Ergenekon'dan çıktık Türkiye'yi birleştiriyoruz" sloganıyla düzenlenen "Birlik ve Dirlik Mitinginde" yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük gelişmelerin, sıçramaların yaşanacağı bir devrimin eşiğinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin büyük tehditlerle karşı karşıya olmanın yanında "tarih yaratma dönemine" girdiğini ve büyük tehditlere karşı "Mustafa Kemal'in aslanlarının" büyük cevaplar üreteceği tarihi koşulların altında olduğunu savunan Perinçek, vatandaşlardan bu bilinçle 30 Mart'ta sandığa gittiklerinde sadece o günü, yarını düşünerek değil, geleceği düşünerek oylarını kullanmalarını istedi.

Perinçek, Türkiye'nin önünde duran iki büyük tehlikenin bulunduğunu, bunlardan birinin "ekonomik deprem", diğerinin ise "bölünme" olduğunu öne sürerek, bunlara karşı tek çözüm planı olan partinin İşçi Partisi olduğunu iddia etti.

- "Demokrasi değil, kasetokrasi"

Türkiye'deki rejimin gelinen noktada demokrasi ve halk yönetimi olarak adlandırılamayacağını dile getiren Perinçek, şunları söyledi:

"Yaşadığımız rejimin adını koyalım. Bu rejim, kasetlerle yöneten rejim, 'kasetokrasi' mi dersiniz, ne derseniz deyin; Türkiye, bugün kasetlerle yönetiliyor. Türkiye'yi, Obama'nın telefonda gösterdiği beyzbol sopası yönetiyor. Beyzbol sopasıyla Türkiye, Atlantik ötesinden yönetiliyor. Bunun demokrasiyle halk yönetimiyle halk iradesiyle hiçbir benzerliği yok. Halkın eline balonlar veriyorlar, muazzam bir reklam sektörü... Bu ortamda, paranın saltanatının geçerli olduğu, her şeyin reklamla dayatıldığı ve kasetlerle partilerin hizaya getirildiği, kasetlerle partilerin genel başkanlarını atandığı, kasetlerle partilerin seçim listesinin yapıldığı ortamda bir halk iradesi oluşmaz. Bu ekonomik sıcak para diktatörlüğü çöküyor, bu bölücülük çıkmaza girmiştir. Türkiye buna bir devrimle cevap verecektir. Büyük bir yenilikle cevap verecektir. Türkiye, yeniden Mustafa Kemal Atatürk'ün rotasına girecektir."

Mitingin sonunda İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen ve ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.

İşçi Partisi mitingi -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İşçi Partisi mitingi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement