'İşgal Kuvvetleri Komutanı'nı Affetmedi - Son Dakika
Politika

'İşgal Kuvvetleri Komutanı'nı Affetmedi

\'İşgal Kuvvetleri Komutanı\'nı Affetmedi

Erdoğan, Kendisiyle İlgili "İşgal Kuvvetleri Komutanı" Diyen DTP'li Vekil Halis Hakkında Açtığı Tazminat Davasının Reddine Karar Verilmesinin Ardından Temyize Gitti.

04.08.2009 11:34

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisiyle ilgili "İşgal kuvvetleri komutanı" diyen DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis hakkında açtığı tazminat davasının reddine karar verilmesinin ardından temyize gitti. Temyiz başvurusunda Halis'in, "Erdoğan Tunceli'ye gelirken işgal kuvvetleri komutanı görüntüsü vererek gelmiştir' sözünün "incitici, küçük düşürücü ve aşağılayıcı' olduğu görüşü dile getirildi.

Başbakan Erdoğan ise DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis arasındaki "işgal kuvvetleri komutanı" davası Yargıtay'a taşındı. Başbakan Erdoğan kendisine, "Erdoğan Tunceli'ye gelirken işgal kuvvetleri komutanı görüntüsü vererek gelmiştir. İşgal kuvvetleri komutanı geldi, işgal etti, çekti, gitti. Tabi kendi ülkesinde bu kadar aşırı bir şey varsa, bir koruma altında geliyorsa, kendisini sorgulaması gerekirdi demiştim" diyen Halis hakkında açtığı 20 bin TL'lik manevi tazminat talebinde bulundu.

Ankara 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava reddedilirken mahkemenin gerekçeli kararında "Davacı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'dır. Siyasi kimliği itibariyle yurt içi seyahatlerinde alınan korunma tedbirlerinin eleştirilmesi ve eleştirinin davalının Tunceli Milletvekili olması nedeniyle siyasi kişi tarafından yapılması halinde bu eleştirinin olaylarla ilgili olarak sert şekilde de yapılsa siyasi kişilerin katlanma zorunluluğunun bulunduğu yönündeki Yargıtay'ın kökleşmiş içtihatları karşısında davacının dava konusu yapılan davalıya ait olduğu iddia edilen sözlerden dolayı tazminat isteminin yerinde bulunmadığı, davanın reddine karar vermenin doğru olacağı sonuç ve kanısına" varıldığı vurgulandı.

Ankara 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından Başbakan Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu, temyiz için Yargıtay'a başvurdu. Temyiz başvurusunda, yerel mahkemenin Başbakan Erdoğan'ın siyasi konumu ve görevi nedeniyle eleştirilere katlanması zorunluluğunu dile getirdiği hatırlatılarak "Ancak bir kimsenin siyaset sahnesinde yer alması, kişilik haklarından peşinen vazgeçtiği ve manevi şahsiyetinin her türlü saldırıya maruz kalabileceği kabulünü gerektirmez" denildi. Temyiz başvurusunda Halis'in sözlerinin incitici, küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadeler olduğu, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettiği vurgulanarak yerel mahkeme kararının bozulması talep edildi. (ANKA)

(EG/NK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'İşgal Kuvvetleri Komutanı'nı Affetmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement