Mak Danışmanlık'tan Kulat: AK Parti ilk defa yüzde 30'un altını gördü - Son Dakika
Politika

Mak Danışmanlık'tan Kulat: AK Parti ilk defa yüzde 30'un altını gördü

Mak Danışmanlık\'tan Kulat: AK Parti ilk defa yüzde 30\'un altını gördü

Erken seçim tartışmalarıyla birlikte anketlere ilgi artarken, Mak Danışmanlık kurucusu Mehmet Ali Kulat "Hemen her ay araştırma yapan bir firma olarak ilk defa AK Parti'yi yüzde 30'un altında gördük" dedi.

07.12.2021 15:12  Güncelleme: 15:17

Son dönemde yapılan anketlerde, Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'nın önüne geçtiği görülürken, AK Parti'nin oylarının yüzde 30 seviyelerine gelmesi de dikkat çekiyor.

İLK KEZ 30 ALTI

Milli Gazete'nin haberine göre; Mak Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, konuk olduğu programda, anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İki noktaya dikkat çeken Kulat, şunları söyledi:

"Yaklaşık, işte kaç yıldır Mak Danışmanlık varsa, bu kadar yıl içerisinde hemen hemen her ay araştırma yapan bu firma ilk defa AK Parti'yi yüzde 30'un altında gördü. Kararsızlar dağılmaksızın yüzde 29,5 ile AK Parti çıktı, zaten yüzde 6,5'lik bir kararsız kalmıştı. Hem de oy vereceğini söyleyenlerin arasında, ilk defa oldu bu, yüzde 29,5.

OY GEÇİRGENLİĞİ

Bu bir, ikincisi ise şu: AK Parti'den seçmen geçirgenliği aynı havuzun içinde olan MHP'ye doğruydu. O zaman çok büyük bir etkisi olmuyordu. Sonuç itibarıyla AK Parti'nin oyu düşse bile MHP'nin oyu artarsa sorun olmayabilirdi."

Son Dakika Politika Mak Danışmanlık'tan Kulat: AK Parti ilk defa yüzde 30'un altını gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement