Maliye Bakanı Ağbal Kapıkule'de - Son Dakika
Politika

Maliye Bakanı Ağbal Kapıkule'de

Maliye Bakanı Ağbal Kapıkule\'de

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki tır parkında incelemelerde bulundu.

12.03.2017 14:02

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki tır parkında incelemelerde bulundu. Tır sürücülerinin yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Bakan Ağbal, sorunların en kısa içerisinde çözüleceğini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Kapıkule Sınır Kapısı'nda tır parkında incelemelerde bulundu. Tır sürücülerinin sıkıntılarını dinleyen Bakan Ağbal, "Hizmet kesintisiz sürmeli. Çözeceğiz, hepsini çözeceğiz. Maliye Bakanı Kapıkule'ye kadar geldiyse sorunları yerinde görecek, TOBB Başkanı burada. İnşallah halledeceğiz" dedi.

TOBB'a bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. (GTİ) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, yapılan mevcut tır parkının en kısa sürede büyütülmesi için girişimlere başladıklarını anlatarak, "Tırları yolda bekletmemek için 2008 yılında 180 dönüm yer kiraladık. 2014'e kadar imar planını yaptıramadık. 2014'de belediye başkanı değiştikten sonra imar planını yaptırdık. 6 ay içerisinde 400 araçlık tır parkı yaptırdık ve yetmedi, şimdi büyütüyoruz. Pazartesi günü sayın valime bakanlıktan yazı geliyor, burası sizin milli emlak alanı" ifadelerini kullandı.

"Şoförlere hırsız gözüyle bakıyorlar"

Tır parkında çıkış yapmayı bekleyen tır şoförü Erdin Yücel Sakarya, Bakan Ağbal'a yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, "Şoförlere hırsız gözüyle bakıyorlar, şoförler hırsız değil. Şoförlere mal sahipleri firmalar, mal sahipleri hırsız gözüyle bakıyor. KDV'den 10 tane araba alıyor, yılbaşında ben zarar ettim. Zarar etmiyor yalan. Babam olsun söylerim, anamı da baba mı da gömdüm. Yalan konuşmasınlar. Devleti dolandırmasınlar. Biz üç kuruşa çalışan insanlarız. Evimize bir ekmek götüreceğiz. Bir aydır yoldayım ben. Mal sahipleri bunları bilsinler. Şoförler hırsız değil, hırsızlar kendileri, devleti dolandıranlar. Niye 10 tane araba devletin kanunlarından faydalanıyor, 1 araba da KDV'den alıyor. Bir araba 400 bin lira. Ondan sonra veriyor bana, hacira git diyor yola. Ben şuanda şahsa çalışıyorum. Adam dürüst olduğu için onun yanında çalışıyorum. İnsan muamelesi görmüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayıp, parayı kazanıp vergiyi dosdoğru vermeyen adamlar. Allah'tan başka kimseden korkum yok. Firma sahipleri, bu dünyanın üstü var ise altı da var. Huzuru mahşerde hesap vereceğiz. ve ben kimden davacı olacağımı çok iyi biliyorum" dedi.

Bakan Ağbal da, "Rabbim her şeyi görüyor" ifadelerini kullandı. Bakan Naci Ağbal, tır şoförlerine çok zorlu şartlarda para kazandıklarını belirterek, "Allah sizlere kolaylıklar versin. Helaliyle para kazanıyorsunuz. Özveriyle, sıkıntılarla para kazanıyorsunuz. Ailenize, sizlere güzel bir ömür diliyorum" şeklinde konuştu.

Tır parkındaki incelemelerinin ardından Bakan Ağbal ve TOBB Başkanı M. Hisarcıklıoğlu, Kapıkule VIP Salonu'nda basına kapalı olarak bir toplantı gerçekleştirdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Maliye Bakanı Ağbal Kapıkule'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement