MHP Grup Başkanvekili Vural, Lösemili Çocukları Kabul Etti - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural, Lösemili Çocukları Kabul Etti

MHP Grup Başkanvekili Vural, Lösemili Çocukları Kabul Etti

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Lösemili Çocuklar Vakfı Genel Koordinatörü Hülya Ünver ve beraberindeki lösemili çocuklar ile ailelerini kabul etti.

07.11.2014 15:22  Güncelleme: 15:30

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Genel Koordinatörü Hülya Ünver ve beraberindeki lösemili çocuklar ile ailelerini kabul etti.

Ünver yaptığı konuşmada, bu yılki sloganlarının "Kim korkar lösemiden" olduğunu söyledi.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Ünver, "Kim korkar lösemiden" diyerek lösemiye farkındalık yaratmak ve Meclis'te de bu konunun gündeme gelmesini istediklerini kaydetti.

Ünver, lösemi hastası olan çocukların, diğer çocuklar gibi parklarda oynayamadığını, 3 yıl, bazen daha uzun yıllar bu hastalıkla mücadele etmek ve günlerini hastanelerin kapalı odalarında geçirmek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Bu çocukların ve ailelilerinin yalnız bırakılmaması gerektiğine işaret eden Ünver, 15 yataklı küçük hastanelerinin artık yetmediğini, bu nedenle "Bir tuğla da sen koy" kampanyasıyla başlattıkları yeni hastanelerinin yapımının tamamlandığını, içinin ince işlerini yapmaya ve cihaz alımına başladıklarını söyledi. Ünver, herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Ünver, hastanenin bir an önce hayata geçmesi için ruhsat aşamasında Meclis'in desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydederek, Kızılay ve Yeşilay'a tanınan vergi muafiyetinin kendilerine de tanınmasını istedi.

Oktay Vural da "Çok önemli ve hayırlı bir konuda faaliyet gösteriyorsunuz" dedi.

Hastanenin tamamlanması konusundaki bürokratik engellerin aşılması için medyanın yapacağı yayınların önemine işaret eden Vural, "Bu engelleri aşmak için elele tutmalıyız ve bu engeli aşmalıyız" diye konuştu.

Vural, kanserle mücadele etmek için olması gereken iradenin ailelerde olduğunu gördüğünü belirterek, "Kanser yenemeyeceğimiz bir şey değil, bir olursak, vücudumuzla, irademizle bunu yenebiliriz" diye konuştu. Vural, yılda 200 bin insanın kansere yakalandığını, bu nedenle bu hastalığın önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

Kanser hastalığında moral ve bağışıklık sisteminin önemine işaret eden Vural, bu meseleye daha kapsamlı ve bütüncül bakılması gerektiğini söyledi. Oktay Vural, bu bütüncül yaklaşımı destekleyecek sağlık politikalarına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Bu hastaların ve ailelerinin mücadelelerinin görülmesi gerekiyor. Sizler gören göz ve duyan kulak olun" dedi.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan lösemi hastası çocukların anneleri de "Bizden sonraki aileler ve çocukların bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamalarını istemiyoruz. Lütfen yanımızda olun, çocuklar hepimizin çocukları" mesajları verdi.

Bir anne, gözleri dolarak yaptığı konuşmada, "Cerrahpaşa Hastanesi'nden kaçtık LÖSEV'e geldik. Alllah razı olsun, bizi kabul ettiler. Cerrahpaşa'da insanlar koridorlarda battaniyelerle yatıyordu, burada ise çocuklarımıza ve bize iyi bakıyorlar" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Vural, çocuklara, dünya haritası ve Türkiye haritasının olduğu puzzle hediye etti; çocuklar ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural, Lösemili Çocukları Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement