Recep Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile Görüştü- "Bu Meselesi Yokuşa Sürenler Yanlış... - Son Dakika
Politika

Recep Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile Görüştü- "Bu Meselesi Yokuşa Sürenler Yanlış...

- Recep Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüştü "Bu meselesi yokuşa sürenler yanlış yapıyorlar"LEFKOŞA - Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Lefkoşa temasları kapsamında KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi.

28.08.2017 13:57

- Recep Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüştü

"Bu meselesi yokuşa sürenler yanlış yapıyorlar"

LEFKOŞA - Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Lefkoşa temasları kapsamında KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi.

Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC'de temaslarına devam ediyor. Akıncı, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi. Konuşmasına Türkiye'den selam getirdiğini dile getirerek başlayan Akdağ, Türkiye cumhuriyeti garantörlüğünün kedisine verdiği haklardan istifade ile her zaman KKTC'li kardeşlerimizin yanında olacaktır. Başından beri Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümetleri gibi adada barıştan yanayız. Bu meselesi yokuşa sürenler yanlış yapıyorlar inancındayız. Bu meselenin yokuşa sürülmesinin iki toplumun yani Türk ve Rum toplumunun faydasına olmadığına inanıyoruz. Umuyoruz ki barışçı çözüm ortak bir zemin üzerinde gerçekleşsin" açıklamasını yaptı. Akdağ, KKTC'nin kendi ayakları üzerinde duran devlet geleneği oturmuş bir devlet olduğunu kaydederek gelişmesini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Sibel Siber ise, Akdağ'a görevinde başarılar dileyerek, "Burada yaşayan bir halk toplum vardır, demokrasisi ile, meclisi ile, yargısıyla yönetimiyle. Biz bunlara saygı gösterilmesini bekliyoruz dünyadan. Burada çözüme inanılıyorsa bir tarafın toplumsal varlığını hiçe sayarak çözüm olamayacağı aşikardır. Görüşmelerde Rum tarafının tutumu ve bizi hiçe sayma durumu da göz önünde bulundurulduğunda artık soru sorması gereken dünya ülkeleridir, BM'dir. Bugüne kadar izledikleri yol bir toplumu hiçe sayarak lider düzeyinde görüşmeler yaparak bir toplumu tartışmaya açmış olursunuz. Nitekim öyle olmuştur" ifadelerini kullandı. BM'nin izlediği tutumun önemli olduğunu belirten Siber, toplumun kurumlarıyla direkt iletişim kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Recep Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile Görüştü- "Bu Meselesi Yokuşa Sürenler Yanlış...
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Recep Akdağ, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile Görüştü- 'Bu Meselesi Yokuşa Sürenler Yanlış... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement