Saadet Gençlerle Başbaşa - Son Dakika
Politika

Saadet Gençlerle Başbaşa

Saadet Gençlerle Başbaşa

Necmettin Aydın, Gençliğin İşsizlik, Yoksulluk Ve Çaresizlik Kıskacında Olduğunu Söyleyerek, 'Bu Güne Kadar Gençlik Hiç Bu Kadar Çaresiz Ve Çileli Olmamıştır' Diye Konuştu.

09.02.2011 21:52  Güncelleme: 21:54

Antalya'da Saadet Partisi İl Binası'nda gençlerle bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, gençlerin içinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çekerek, 9 yıldır iktidarda olduğu halde gerekli tedbirleri almayan AKP iktidarını eleştirdi.

AKP'nin altıncı sınıftan son sınıfa kadar sınav koyarak çocuklara çileli bir üç yıl yüklediğini belirten Aydın, lise eğitim süresinin de dört yıla çıkarılarak bir sene daha çilenin uzatıldığına işaret etti. Aydın, "Yani 12 yıllık eğitim süresinin en az 6 yılı okuldan da zorunlu eğitim haline getirilen dershanelerde geçmektedir. Bir öğrenci günde en az 12 saat çalışmak zorunda kalınmaktadır. Öğrencilerimiz eğitim ve öğretim görmekten çok adeta yarının işsizler ordusuna hazırlanan ağır işçi konumundadır" dedi.

Toplantıya, İl Başkanı Galip Akın, Kepez İlçe Başkanı İsmet Pişirici, Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Akif Bilgin, İl Genlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Ögke, AGD İl Başkanı Ersan Bilgin, Kepez İlçe Gençlik Başkanı Mehmet Akburak, Konyaaltı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Uyar ve çok sayıda genç katıldı.

Çocuklar Test Makinesine Döndü

Bu altı yılın eğitimle falan hiç alakası olmayıp çocukları tamamen bir test makinesine dönüştürdüğüne dikkat çeken Aydın, çocukların ciddi bir kişisel ve mesleki gelişim sağlayamadıklarını ifade etti. Aydın, "Ayrıca dershanelerin ekonomik yükü altında ezilen ailelerin beklentileri çocukları daha da bunaltmakta; çilelerini artırmaktadır. Bu süreç 'ince hastalık' gibi çocuk ve anne-babaların yüreklerini burkmakta; akşamın muhabbetini hüzne , sabahın sevincini ise kedere çevirmektedir" dedi.

Bu çileli yolculuğun sonunda üç gençten ikisinin üniversite kapısı önünden işsizler ordusuna vasıfsız okuma yazma bilmeyen bir insan gibi katılmak zorunda kaldığını vurgulayan Aydın, "Onca emek hiçbir işe yaramayacak, tam tersine büyük bir engel ve hüzün kaynağı olacaktır" dedi. Üniversiteyi kazanıp bitirenlerin ise durumunun da pek farklı olmadığını dile getiren Aydın, "Yine her yıl 500 bine yakın üniversite mezununun dörtte üçünün akibeti yine aynıdır. Belki dörtte biri karın tokluğuna bir iş bulabilecektir. Bu kadar çileli bir eğitim yolculuğunun sonunda ulaşılan sonuç çok acıdır" diye konuştu.

Tayin Bekleyen Yüzbinler

Bu gün 500 bine yakın öğretmen adayının işsiz ve çaresiz tayin beklediğini belirten Necmettin Aydın, "Sayısız meslekte milyonlarca üniversite mezunu aynı durumdadır. Çileli bir yolculuğun sonunda çaresizlik içindedir. Yoksulluk sınırı altında ücret alan öğretmenlerse ayrı bir dert yumağıdır" şeklinde konuştu.

"Her üniversite mezununu tayin etmek zorunda değiliz, böyle bir söz vermedik" diyen Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Aydın, "O zaman bu çocukları niye okutuyorsunuz , karşılığı olmayan okulları boşuna niye açıyorsunuz? Neden bu ülkede dokuz yıldır doğru dürüst bir mesleki eğitimi düzenlemediniz? Oniki hatta onaltı yılda daha doğru dürüst bi yabancı dil bile öğretemiyorsunuz" dedi.

Milyarlar Olimpiyata

Milli Görüşün koalisyon ortağı olmasına rağmen 70'li yıllardaki büyük manevi hamlesi gerçekleştirdiğini hatırlatan Aydın, Erdoğan'ın da İmam Hatip mezunu olarak üniversite okuduğunu ve Başbakan olduğunu kaydetti. Aydın, "Dokuz yıldır tek başınıza iktidarsınız ama İmam Hatip Okulu mezunlarını daha polis okuluna bile sokamıyorsunuz" dedi.

Kış olimpiyatları için seferberlik ilan edildiğini ve bir olimpiyat için yoksul milletin yaklaşık 1 milyar lirasının harcandığına dikkat çeken Aydın, "Bu parayla en az 10 bin gence iş imkânı sağlayacak tesisler kurabilirdiniz. Yoksul milletin parasını çar-çur edip bir de milletten minnet bekliyorsunuz" dedi.

Aydın, şöyle konuştu:

"İnanıyoruz ki; haziranda yapılacak seçimlerde millet sizi iktidardan indirecek, Milli Görüş'ü yeniden iktidar yapacaktır. Dokuz yılın sonunda bıraktığınız miras borç- işsizlik ve yoksulluktur. Gidişiniz millet için kurtuluş ve bayram olacaktır".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika Saadet Gençlerle Başbaşa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement