Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"Her insan fanidir ama büyük liderler, değerleriyle yaşar, miraslarıyla yaşarlar. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de bizlere bıraktığı miras cumhuriyetimizdir"

10.11.2013 00:50

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Her insan fanidir ama büyük liderler, değerleriyle yaşar, miraslarıyla yaşarlar. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de bizlere bıraktığı miras cumhuriyetimizdir" dedi.

Müezzinoğlu, "10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Barış Treni"yle geldiği Uzunköprü Garı'nda yaptığı konuşmada, Atatürk'ün vefatının 75. yılı nedeniyle Selanik'teki Atatürk Evi'nde düzenlenen anma törenine katılmak için İstanbul'dan yola çıktıklarını söyledi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi tarafından organize edilen anma etkinliğine AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve dernek üyeleriyle katılacaklarını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"130 kişilik bir heyet farklı farklı gruplardan oluştu. Son derece mutlu bir yolculuğa başladık. İnşallah gönül huzuruyla döneriz. Ama buradaki esas amacımız, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evde, onun bu ülkeye ve bu millete bıraktığı mirası hissedebilmek ve o hissi Türkiye'ye yansıtabilmektir. Ama en zor şartlarda bile bu milletin kendine olan inancı, bu milletin istiklalinde koşullar ne olursa olsun ezanından, vatanından, vazgeçmeyeceğidir. Kendisine inanan ve milletine güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan genç cumhuriyetin bu ruhunu bütün 75 milyon insanımıza, özellikle gençlerimize Selanik'teki evinden yansıtabilmek adına bu yolculuğu yapıyoruz.

Bize bıraktığı vasiyet, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve büyük Türk milleti muasır medeniyetin üzerindeki seviyeye yürümek zorundadır. Her insan fanidir ama büyük liderler, değerleriyle yaşar, miraslarıyla yaşarlar. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de bizlere bıraktığı miras cumhuriyetimizdir."

Müezzinoğlu, Atatürk'ün mirasına sahip çıkılması gerektiğini de vurguladı.

Konuşmanın ardından, tren Selanik'e doğru yola çıktı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement