Samsun'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika
Politika

Samsun'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Samsun\'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Nisan ve mayıs ayında 2 ödememiz olacak.416 milyon dolarında ödemesini yapacağız ve IMF'ye borcu sıfırlamış olacağız."

16.02.2013 21:59

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Nisan ve mayıs ayında 2 ödememiz olacak. 416 milyon dolarında ödemesini yapacağız ve IMF'ye borcu sıfırlamış olacağız. Arka arkaya yaşanan iki büyük küresel ekonomik krizden dolayı IMF'nin yeni müşterileri var. Hamdolsun Türkiye artık IMF'nin müşterisi değil" dedi.

Samsun'da 2011 yılının vergi rekortmenleri Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla düzenlenen törenle ödüllendirildi. Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl organize edilen ödül töreni Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi'nin konuşmasından sonra kürsüye çıkan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun hızla değişiyor ve büyüyor. Birçok alanda ve sektörde yeni yatırımların, yeni sektörlerin yapıldığı bir kent oluyor. Eğitimden sağlığa, kültürden turizme her alanda farklı yatırımların gerçekleştiği ilimizde özellikle son yıllarda başta spor alt yapısı olmak üzere yeni yeni yatırımları ilimizde görüyoruz. Samsun'daki mükellef sayısı 2011 yılında 55 bin 522 iken, 2012 yılında 59 bin 372'ye çıktı. Yani 1 yıl içersinde yaklaşık olarak 4 bin mükellef sayımızın artmış olduğunu görüyoruz. Buda Samsun'da yeni işletmelerin ve yeni işyerlerinin açıldığının bir ifadesidir. Buda Samsun'un ekonomisinin iyiye doğru gittiğinin bir göstergesidir. Samsun'a genel vergi sıralaması itibariyle baktığımızda tahakkukta 14. sırada olan ilimiz 2011 yılında tahsilatta 13. sıradaydı. 2012 yılında 11. sıraya yükselmiştir. Dolayısıyla Samsun Türkiye genelinde gerek tahakkukta gerekse tahsilatta vergi sıralamasında gösterdiği performans buradaki iş adamlarımızın üretimleriyle ve yapmış oldukları çalışmalarla ortaya koymuş oldukları performanstır" diye konuştu.

"TÜRKİYE ARTIK IMF'NİN MÜŞTERİSİ DEĞİL"

2011 yılında Samsun'da en fazla gelir ve kurumlar vergisi beyan edenlere, en fazla matrah beyan eden gayrimenkul sermaye iradı sahiplerine, en fazla matrah beyan eden serbest meslek mensuplarının ödül aldığı gecede konuşan Bakan Kılıç, Türkiye'nin artık IMF'nin müşterisi olmadığını söyledi. Türkiye'nin yakın zamana kadar IMF 23.5 milyar dolar borcu olan bir ülkeden bugün bu rakamın 416 milyon dolara kadar düştüğünü belirten Bakan Kılıç, "23.5 milyar dolar borçtan 416 milyon dolar rakamına kadar geldik. Nisan ve mayıs ayında 2 ödememiz olacak. 416 milyon dolarında ödemesini yapacağız ve IMF'ye borcu sıfırlamış olacağız. Arka arkaya yaşanan iki büyük küresel ekonomik krizden dolayı IMF'nin yeni müşterileri var. Hamdolsun Türkiye artık IMF'nin müşterisi değil. Türkiye'de artık ana haber bültenlerinde, bırakın ekonomik kanallarında bile IMF'nin 'Türkiye'nin masası, şefi' diye bir kavramı kulaklarımız senelerdir işitmiyor. Bu Türkiye'de makro ekonomi, mikro ekonomi paralel birlikte yakaladığımız gelişmelerin ivmelenmelerin bir doğal neticesidir. İnşallah bu süreç bundan sonra da böyle devam eder. Ama maalesef IMF'ye muhtaç olan başka ülkeler ve başka ekonomiler var. Fakat ne mutlu ki her fotoğrafın bir güzel ve birde kötü yanı var. Acı olanı IMF'ye başkalarının muhtaç olması, iyi olanı başka piyasalara aktaracak kredi bulması gereken IMF'e Türkiye Cumhuriyeti ekonomi yönetiminin ihtiyaç olması halinde 5 milyar dolarlık krediyi 'size kullandırabiliriz' diye bir imkan sunmuş olmasıdır" şeklinde konuştu.

Samsunspor'un bugün kendi evinde Çaykur Rizespor'u yenmesine de değinen Bakan Kılıç, "Samsunspor bu başarıları ortaya koyuyorsa hiç kuşkusuz ki, bu salonda bulunanların çok özverili gayretleri, şehrin en önemli markası olan Samsunspor'a sahip çıkmak için birbiriyle yarışmaları sayesinde Samsunspor bu hava değişimini yakalamıştır. Bu havanın değişmesine Samsunlular olarak adeta birbiriniz ile yarışırcasına vermiş olduğunuz katkılardan dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç dereceye giren iş adamlarına plaketlerini verdi.

VERGİ REKORTMENLERİ

2011 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri: Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Samsun Makine Sanayi A.Ş., Sürsan Su Ürünleri San.Tic.A.Ş., Adeka İlaç Sanayi ve Tic.A.Ş., Sapma Otomotiv Sanayi ve Tic.Ltd.Şti., Yeşilyurt Demir Çelik End.ve Liman İşl.Ltd.Şti., Arı Dayanıklı Tük.Mal.Paz.San.Tic.A.Ş., Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş., Akabe Madencilik San.ve Tic.A.Ş., Yeşilyurt İnş.ve Turizm A.Ş., Amisos Özel Sağ.Hizm.İnş.Turz.San.ve Tic.Ltd.Şti., As Çelik Döküm İşleme San.ve Tic.Ltd.Şti., Borsan Elekt.Malz.İml.San.ve Tic.Ltd.Şti., Samsun Medikal Grup Özel Sağlık Hizm.A.Ş., Karahacıoğlu İnş.Tic.ve San.Ltd.Şti., Samsun Balıkçılık Su Ür.Hy.İnş.Tup.Ltd.Şti., Özön Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş., Borkonuk İnş.San.ve Tic.Ltd.Şti., Felek Oto, Ptr.İnş.Tan.Gıda Tar.Tur.San.Ltd.Şti., Engin Bakan Spor Giy.Teks.Sin.Tur.San.Ltd.Şti.

2011 Yılı Gelir Vergi Rekortmenleri: Uğur Doruk, Murat Sağlam, Turhan Aydıner, Ayhan Çakır, Cahit Kılıç, Hasan Polat, Berkant Öztoprak, Mevlüt Orkun Erzurumlu, Sedat Çepni, Mehmet Öntürk.

2011 Yılı Gayrimenkul Sermaye İradı Rekortmenleri: Kazım Gürol Yılmaz, Fatih Temiz, Hasan Fehmi Apaydın, Yaşar Camadan, Cengiz Üstünel.

2011 Yılında En Fazla Matrah Beyan Eden Serbest Meslek Mensupları Birincileri: Hasan Güler, Berkant Öztoprak, Nurol Arık, Recai Orgen, Haluk Hadi Pekşen. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Samsun'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement