Savunma Bakanları Adana ve Kahramanmaraş'ta Patrıotçuları Ziyaret Etti (2) - Son Dakika
Politika

Savunma Bakanları Adana ve Kahramanmaraş'ta Patrıotçuları Ziyaret Etti (2)

Savunma Bakanları Adana ve Kahramanmaraş\'ta Patrıotçuları Ziyaret Etti (2)

Hollanda birliğinde görev yapan Trabzonlu Vahap Gündoğan ve Sivaslı Murat Çevik, gazetecilerin ilgi odağı oldu.

23.02.2013 13:46

Savunma BAKANLARI ADANA VE KAHRAMANMARAŞ'TA PATRIOTÇULARI ZİYARET ETTİ (2)

HOLLANDA BİRLİĞİNDEKİ TÜRK ASKERLER

Hollanda birliğinde görev yapan Trabzonlu Vahap Gündoğan ve Sivaslı Murat Çevik, gazetecilerin ilgi odağı oldu. Hollanda Hava Kuvvetleri'nde görev yapan askerlerden Vahap Gündoğan, savaş uçağı teknisyeni olduğunu, ancak Adana'da tercüman olarak görev yaptığını söyledi.

Türkiye'de olmaktan gurur duyduğunu kaydeden 5 çocuk babası Gündoğan, "Burada her iki ülke adına yardımcı oluyoruz. Adana'ya birkaç yıl önce de uçaklarla ilgili olarak gelmiştim. Türkiye'de doğdum ve ilkokul 5'inci sınıftan sonra Hollanda'ya gittim. 35 yıldır Hollanda'dayım" dedi.

Murat Çevik ise daha önce Afganistan görevinden dönerken Adana'ya geldiğini belirtti. Hollanda birliğiyle Türkiye topraklarını korumak için gelmekten gurur duyduğunu belirten Çevik, "Türk olmak ve Hollanda ordusunda görev yaparak tekrar vatan topraklarına gelip görev yapmak gurur verici bir konu. Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert'in söylediği gibi barış evrenseldir. NATO ülkesi olduğumuz için bu açıdan çalışmamız daha kolay oluyor" diye konuştu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Savunma Bakanları Adana ve Kahramanmaraş'ta Patrıotçuları Ziyaret Etti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement