Sp Adana İl Kongresi - Son Dakika
Politika

Sp Adana İl Kongresi

Sp Adana İl Kongresi

Saadet Partisi (Sp) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Artık Parti Kapatma Meselesini Geride Bırakması Gerektiğini Belirterek "1960 Yılından Bu Yana Müdahaleler, Siyasetin Kontrolünü Milletin İradesinden Çıkarttı" Dedi.

11.05.2008 17:32

Saadet Partisi (SP) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin artık parti kapatma meselesini geride bırakması gerektiğini belirterek "1960 yılından bu yana müdahaleler, siyasetin kontrolünü milletin iradesinden çıkarttı" dedi.

Kurtulmuş, partisinin Adana İl Kongresinde, dünyanın dört bir yanında savaşlar olduğunu, küresel barış iddiasında olanların dünyayı kan gölüne çevirdiğini savundu. Kurtulmuş, son 10-15 yılda savaşlarda ölenlerin sayısının 2. Dünya Savaşı'ndakinden fazla olduğunu ifade ederek; son yıllarda, Nemrut ve Firavunlar döneminde bile olmadığı kadar adaletsizlikler yaşandığını söyledi.

Her iki dakikada bir kişinin açlıktan öldüğünü, 40 yıl önce tablonun böyle olmadığını ifade eden Kurtulmuş, dünyada son günlerde ise en büyük sorunun küresel gıda krizi olduğunu vurgulayarak, "Küresel gıda krizi, tarımın sermaye ülkelerinin elinin altında olmasıyla çıktı. Afrika'da mango, kivi üretenler açlıktan ölürken, onları dünyaya pazarlayan sermaye güçleri küresel beyler parayı götürüyor. Bu beyler bize de 'Sakın tarımla uğraşmayın' diyorlar. Türkiye'de de yıllardır yanlış tarım politikaları uygulanıyor. IMF ve Dünya Bankası'nın söyledikleriyle hareket ediliyor. Türkiye, 2006 yılında net tarım ithalatçısı haline geldi. Bu da Türkiye'nin dünyadaki sermayenin kontrolü altına girmesine neden oldu" diye konuştu.

Kurtulmuş, Türk halkını gıda krizinin yanı sıra siyasi olayların da yakından etkilediğini ifade ederek, siyasete müdahale edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Siyasete dışardan gelen müdahaleler sonucu konjonktür partilerin ortaya çıktığını belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"1980 yılında bunun örneğini yaşadık. Özal'ın partisi konjonktür partisiydi, şimdi yok. Cindoruk'un partisi de buna iyi bir örnek olabilir. Zaman gelince bu partiler yok olup gidiyor. Türkiye artık parti kapatma meselesini geride bırakmalı. Bu son kapatma davası da olumlu şekilde sonuçlanmalı. İktidarın elinde büyük güç var. Bunu doğru kullanmalı. 1960 yılından bu yana müdahaleler yüzünden siyasetin kontrolü milletin denetiminden çıktı. Parti kapatmaları zorlaştıran yasal düzenlemeler zorunludur.

İktidarın bu siyasal yapıyı değiştirecek ellerinde fırsat var." Konuşmaların ardından, Divan Başkanlığını Eski Devlet Bakanı Ahmet Cemil Tunç'un yaptığı Genel Kurul'da mevcut başkan Sıtkı Cengil'in hazırladığı tek listeyle seçim gerçekleşti.

(YK-AB-RA-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sp Adana İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement