'Terörle Mücadelede Yeni Bir Dönem' - Son Dakika
Politika

'Terörle Mücadelede Yeni Bir Dönem'

\'Terörle Mücadelede Yeni Bir Dönem\'

Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Başkanlığında Toplandı.

23.07.2010 11:37

Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay başkanlığında toplandı.Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığında İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Atalay, terörle mücadeleye bakışta çok daha kapsamlı, çok daha farklı yeni bir dönem olacak diye düşünüyorum" dedi.Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na İçişleri Bakanı Atalay'ın yanısıra Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Kudret Bülbül, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve diğer yetkililer katıldı.İçişleri Bakan Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın kurumsal bazda başlamış olacağını, yaptıkları ve yapacaklarının bu toplantıda ele alınacağını söyledi.

Bakan Atalay, "Çok farklı bir çalışması olacak. Daha analizci, daha derinlemesine bakışla ve çok boyutlu bakışla terörle mücadele stratejilerinin geliştirilmesinde hükümete yardımcı olacak, tekliflerde bulunacak" diye konuştu. Müsteşarlığın bir diğer işlevinin ise koordinasyon olacağını söyleyen Bakan Atalay, "Belki en önemli görevlerinden birisi bu konuda ilgili kuruluşlarımız arasında koordinasyon sağlayacak. İşte o koordinasyonu sağlayacak da bu kuruldur" dedi. Atalay, kurulda Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Adalet, Dışişleri bakanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT'den yetkililer bulunduğunu hatırlatırken şunları söyledi:"Daha istikrarlı, daha sürekli, gerektiğinde uzmanlar seviyesinde de sürekli çalışmanın olacağı bir yapı burası. Burada doğrusu uzmanlığı çok önemli görüyoruz. Bütün bu kurumlarımızın bugüne kadar terörle mücadele konusunda, terör konusunda, teröristle mücadele konusunda birikimi olan bütün değerlerimizi de burada değerlendireceğiz. Onlardan da faydalanacağız. Bu manada yeni bir dönemdir diyebilirim. Terörle mücadeleye bakışta çok daha kapsamlı, çok daha farklı yeni bir dönem olacak diye düşünüyorum."Özel hudut birlikleriyle ilgili çalışmanın gündeme gelip gelmeyeceğine yönelik bir soru üzerine ise Bakan Atalay, "O farklı bazda çalışılıyor. Burada belki konuşmalar içinde gündeme gelebilir, ama onun çalışması zaten sürüyor" diye yanıt verdi. Bakan Atalay, bu konudaki gelinen noktayı ise Milli Savunma Bakanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın zamanı gelince açıklayacağını belirtirken, "Ama o konuda çalışma sürüyor. Ben şu anda o konuda ileri bir ifade de bulunmak istemiyorum" diye konuştu. Meclis'in olağanüstü toplanmasının gündemde olduğunun sorulması üzerine ise Bakan Atalay, "Yani sırf o konuyu görüşmek üzere olabilir de. Başbakanımızın öyle bir ifadesi de oldu. Gerektiğinde olabilir" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin son olaylarla ilgili istihbarat zafiyetinin söz konusu olup olmadığı konusundaki bir soruya ise Bakan Atalay, "Bazen basında bilgiler çıkıyor. Mesela dün bir gazetede İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey yetkili 'işte biz bilgi vermiştik' falan. İçişleri Bakanlığı'yla ilgisi yok. İçişleri Bakanlığı'ndan hiç öyle bir bilgi verilmedi, onu da burada ifade etmiş olayım" diye cevap verdi.

Ümit KOZAN - ANKARA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Terörle Mücadelede Yeni Bir Dönem' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement