Yargıtay: YÖGH de Terör Örgütü - Son Dakika
Politika

Yargıtay: YÖGH de Terör Örgütü

Yargıtay: YÖGH de Terör Örgütü

Yargıtay 9.Ceza Dairesi, Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi adlı grubu terör örgütünün gençlik yapılanmalarından saydı.

23.03.2012 11:33  Güncelleme: 09:35

Aylin Sırıklı Dal - Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi (YÖGH) adlı grubu da terör örgütünün gençlik yapılanmalarından saydı.

KCK'nın terör örgütü olduğuna hükmeden Yargıtay 9. Ceza Dairesi, terör örgütü PKK ile irtibatlı gençlik hareketlerini de tespit ediyor.

Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDGH) yapılanmasının, terör örgütü PKK ile irtibatlı olarak, örgütün amaçlarını gerçekleştirmek üzere oluşturulduğuna karar veren Yüksek Mahkeme, "Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi" isimli grubun da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olduğuna hükmetti.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, "silahlı terör örgütü üyesi olma ve yardım" suçlarından yargılanan 14 sanıktan 7'si hakkında beraat, 7'si hakkında Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefetten çeşitli hapis cezaları verdi.

Yerel mahkeme kararının temyiz edilmesi üzerine dosya, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde görüşüldü.

Daire, "silahlı terör örgütü üyesi olmak ve yardım" suçundan mahkumiyet kararı alan 7 sanık hakkındaki hükmü onadı.

Kararda, hakkında mahkumiyet hükmü kurulan sanıkların, silahlı terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YÖGEH ile organik bağ içerisinde faaliyet yürüttükleri ve bu nedenle silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan TCK'nın 314/2. maddesi gereğince cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.

Kararda, TCK'nın 314/3 ve 220/7. maddelerindeki "örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişinin örgüt üyesi olarak cezalandırılacağına" ilişkin hüküm gereği de onama kararı verildiği vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yargıtay: YÖGH de Terör Örgütü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement