"Folik Asit" İlk 3 Ayda Bebek İçin Olmazsa Olmazlardan - Son Dakika
Sağlık

"Folik Asit" İlk 3 Ayda Bebek İçin Olmazsa Olmazlardan

"Folik Asit" İlk 3 Ayda Bebek İçin Olmazsa Olmazlardan

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Yasemin YAKUT, anne adaylarının bu süreçte nasıl beslenmeleri gerektiğini anlatıyor.

28.10.2016 11:49  Güncelleme: 12:31

GEBELİKTE DİYET YAPILMAZ.

1 - Gebelikle beraber oluşan şeker hastalığı (Gestasyonel Diyabet) gibi özel durumların dışında Genel olarak karbonhidrat kısıtlı,protein ağırlıklı beslenmek gerekir.

2 - Kontrolsüz kilo alımı gebelikte hipertansiyon, şeker hastalığı ve doğumda zorluk çıkaracağı için hekim tarafından anne adayının kilo izlemi titizlikle yapılır.

KALSİYUM İLACI YERİNE YOĞURT YA DA SÜT TÜKETİN!


3 - Bebeğin, beyin, kas ve kemik gelişimi için protein içeren besin kaynağı gerekir. Bu gruptaki yiyecekler; et, balık, kümes hayvanları, yumurta, peynir, kuru baklagiller.

4 - Kemik ve diş gelişimi için kalsiyum, protein, A vitamini içeren süt ve yoğurt grubu tüketmek gerekir.

GEBELİKTE SIKÇA GÖRÜLEN KABIZLIĞI GİDERMEK İÇİN:

5 - Gebelikte sıkça görülen kabızlığı gidermek için sebze ve meyve tüketmek gerekir. Vücuda enerji sağlayan karbonhidrat ise tahıl grubu besinlerde alınır. Yağlar ise A ve C vitamini içerir ve yine vücuda enerji verir.

6 - Börek, çörek, tatlı,kremalı pastalardan mümkün oldukça uzak durmak gerekir. Tatlı ihtiyacında kontrollü olarak sütlü tatlılar ve çikolata tercih edebilir. Ekmek tercihi tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği gibi tahılı bol doyurganlığı yüksek ekmek tercih edilmeldir.

TUZSUZ VE KAVRULMAMIŞ OLAN YEMİŞLER ARA ÖĞÜN DOSTU

7 - Ara öğünlerede B vitamininden zengin kuruyemiş ve kurutulmuş meyvalar atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Tuzsuz ve kavrulmamış olan yemişler tercih edilmelidir. Karışık değil her seferde tek çeşit yemek daha doğru olacaktır.

"FOLİK ASİT" İLK 3 AYDA BEBEK İÇİN OLMAZSA OLMAZLARDAN

8 - Yoğurdun kaymağı folik asit açısından çok zengindir ve ilk 3 ayda folik asit bebek için olmazsa olmazlar listesindedir ve mutlaka tablet olarakta gebeye destek verilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık 'Folik Asit' İlk 3 Ayda Bebek İçin Olmazsa Olmazlardan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement