Dans Etmenin Vücuda Yararları - Son Dakika
Sağlık

Dans Etmenin Vücuda Yararları

Dans Etmenin Vücuda Yararları

Dans etmek hem sportif bir eylem hem oldukça eğlencelidir. Üstelik sağlığınızı korumada size yardımcı da olabilir. İşte, dansın sağlığınıza yararları…

27.05.2019 10:48

Efor sarf ettiğiniz ve odaklandığınız dansta salgıladığınız hormonlar ve edindiğiniz disiplin sayesinde vücudunuza tahmin bile edemeyeceğiniz bir hediye veriyorsunuz. Peki, nedir bunlar? İşte, dansın sağlığımıza etkileri...

PSİKOLOJİNİZİ DÜZENLER

Modern dünyanın en büyük problemlerinden olan anksiyete, depresyon, duygusal yemek bozukluğu ve bağımlılıkların çözümlerinden biri de dans olabilir. Yapılan araştırmalar dansın ruh halini düzenlediğini gözlemlemiş.

Dans Etmenin Vücuda Yararları

ESNEKLİK VE ENERJİ VERİR

Avustralya'da Queensland Teknoloji Üniversitesinde yapılan bir araştırmada dans eden yaşlıların diğerlerine oranla daha esnek ve enerjik olduğu gözlemlenmiştir.

Dans Etmenin Vücuda Yararları

AĞRILARI AZALTIR

Oxford Üniversitesi Deneysel Psikoloji ve Antropoloji Bölümlerinde yapılan çalışmaya göre dans ederken kişi uyum sağlamak ve çalışmak için efor sarf ettiğinden daha yüksek bir ağrı eşiğine sahip olur. Bu nedenle ağrılarla daha kolay baş eder.

Dans Etmenin Vücuda Yararları

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Alman bilim adamları dans etmenin alzheimer hastalığını iyi geldiğini gözlemlemişler. Ayrıca beyin sağlığı için yararlı olduğunu ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olduğunu belirtmişler.

Dans Etmenin Vücuda Yararları

Son Dakika Sağlık Dans Etmenin Vücuda Yararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement