Kanada'da Ameliyat İçin 4 Yıl Sonraya Gün Verilen Kadın Yargıya Başvurdu - Son Dakika
Sağlık

Kanada'da Ameliyat İçin 4 Yıl Sonraya Gün Verilen Kadın Yargıya Başvurdu

Kanada'da ameliyat olmak için başvurduğu devlet hastanesinden 4 yıl sonraya gün verilen kadın, ameliyatının özel bir klinikte hemen yapılması için mahkemeye başvurdu.

01.04.2019 22:12

Kanada'da ameliyat olmak için başvurduğu devlet hastanesinden 4 yıl sonraya gün verilen kadın, ameliyatının özel bir klinikte hemen yapılması için mahkemeye başvurdu.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, ülkenin New Brunswick eyaletinde yaşayan ve adını açıklamayan bir kadın, geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralandı ve kalça ameliyatı olmak için kamu hastanesine başvuru yaptı.

Doktorlar, tedavi edilen kadına ameliyat için 4 yıl sonrasına gün verdi.

Kadın, avukatları aracılığıyla ameliyatının özel bir klinikte yapılması ve yapılacak ameliyatın maliyetinin sigorta şirketi tarafından karşılanması talebiyle dava açtı.

Kanada sağlık sisteminde uzunca bir süredir yaşanan sorunların ilk kez yargıya taşınması açısından örnek teşkil edecek davanın duruşmasının, bu hafta içinde Moncton kentindeki Queen's Bench Mahkemesi'nde görülmesi bekleniyor.

Kadının avukatı Mike Murphy, basına yaptığı açıklamada, 20 yaşlarındaki müvekkilinin, 3 yıl önceki bir kazada yaralandığını, ancak kalça yaralanmasının 6 ay öncesine kadar teşhis edilmediğini söyledi.

Murphy, ameliyat için müvekkiline, kamu hastanelerinde 4 yıl sonraya gün verildiğini aktardı.

Doktorların, kadının kalçasının 4 yıl içinde bozulabileceği ve bu nedenle kalça protezine ihtiyaç duyma olasılığının arttığı uyarısında bulunduğunu hatırlatan Murphy, sigorta şirketinden bu ameliyatın özel klinikte kısa sürede yapılmasını istediklerini ifade etti.

Murphy, özel klinikte yapılabilecek ameliyatın maliyetinin 28 bin Kanada doları (117 bin lira) olarak belirlendiğini ve sigorta şirketinin bu maliyeti karşılamak istemediğini açıkladığını kaydederek, "Çareyi mahkemeye gitmekte bulduk." dedi.

Kanada\'da Ameliyat İçin 4 Yıl Sonraya Gün Verilen Kadın Yargıya Başvurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kanada'da Ameliyat İçin 4 Yıl Sonraya Gün Verilen Kadın Yargıya Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Meneger: Hukümeti beğenmeyenler. İyi bakım habere.. 11 9 Yanıtla
    memleket: Bizim hükümetimizin 2 yıl sonraya gün vermesi mükemmel olduğumuzu göstermez sanırım çok sağlıklısınız emar ulturason veya amiyat için gün almadınız sahi siz nerde yaşıyorsunuz 1 5
  • türkiye: buradaki yamyamlara 4 gün sonraya randevu veriyorsun hemen devleti kötülemeye başlıyorlar 10 9 Yanıtla
    A: Eeeeee işte böyle....ceketimi assam kazanırım dersen gün gelir bu olur. 0 2
  • engin : ondan sonra türkiye laf eder şerefsizler ama şu bizdeki hükümetin kıymetini bilmeyenlere ibret olur inşallah 10 8 Yanıtla
  • usta: Türkiye de aynı ultrason için 6 ay mr için 1 yıl ameliyat için 2 yıl 6 7 Yanıtla
  • usta: İlçeleriyle 400. 000 nüfuslu İlde romatoloji yok çene cerrahı yok sağlık çok mu iyi hastanelere gidin öyle konuşun, Romatoloji ve çene cerrahlarını muayene olmak için 15 önce gece 24 :00 da sistemden sıra almak için bekliyoruz anca 15 sonra muayene olabiliyoruz. 6 1 Yanıtla
  • Cezmi: Bu kanada da cok geri kalmis ya. Bizi örnek almalari lazim, her sey aninda oluyor, bekleme yok, muayeneler tahliller ücretsiz, ilaclar ücretsiz 4 1 Yanıtla
  • MY: Türkiyeye gel max 28 bin liraya halledersin :) 3 1 Yanıtla
  • zerenx: Size her şeyi altın tepside sunsalar bile bu beyinsizliğinizle iki adım ileri gidemezsiniz. Siz yattığınız yerden eleştirmeye devam edin inşallah hayatınızda bir gün yurt dışında bir hastaneye gitmeğe mecbur kalırsınız da o zaman görürsünüz nankörler. Sizin gibi otu bile eleştirip anasınıfı çocuğu gibi şikayet eden zihniyete yapılan her şey haramdır 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement