"Kağıt" Filminin Galası Yapıldı - Son Dakika
Sinema

"Kağıt" Filminin Galası Yapıldı

"Kağıt" Filminin Galası Yapıldı

Sinan Çetin'in Yönetmenliğini Üstlendiği, "Kağıt" Filmi, 14 Ocak'ta Vizyona Girecek.

13.01.2011 04:01

Sinan Çetin'in yönetmenliğini üstlendiği, Öner Erkan, Ayşen Gruda, Zeynep Beşerler ve Asuman Dabak'ın oynadığı "Kağıt" filmi, 14 Ocak'ta vizyona girecek.

Sinan Çetin'in yönetmenliğini üstlendiği, Öner Erkan, Ayşen Gruda, Zeynep Beşerler ve Asuman Dabak'ın oynadığı "Kağıt" filminin galası GMall'da yapıldı. Galaya, filmin oyuncularının yanı sıra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Oral Çalışlar, Taha Akyol, Eyüp Can, Serdar Erener, Nil Karaibrahimgil, Ali Ağaoğlu ve Erol Aksoy'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

"DEVLETLERİN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ BASKISINI ANLATTIK"

Filmde çok büyük oyuncuları olduğunun altını çizen Sinan Çetin, filmlerin eskiden sadece film olduğu için seyredildiğini, bu filmininde öyle olduğunu film gibi film çektiklerini ifade etti. Bürokrasi ile ilgili bir film yapmadıklarını söyleyen Çetin, "Devletlerin insanlar üzerindeki baskısını anlattık. Bireyin otorite karşısındaki yanlızlığını anlattık, o yüzden film bürokrasi filmi değil." dedi.

BİR FİLMLE BAZI ŞEYLERİN DEĞİŞMEYECEK

Öner Erkan da, filmin mesajının çok siyasi bir platforma çekilmemesi gerektiğini belirterek, bir filmle bazı şeylerin değişmeyeceğine işaret etti. Bugüne kadar çekilen birçok ciddi filmin de toplumları değiştirmeye yetmediğini söyleyen Erkan, filmin bazı soru işaretleri bırakacağına ve insanları düşünmeye iteceğine inandığını ifade etti.

FİLMİN KONUSU

"Kağıt", 14 Ocak Cuma günü sinema severlerle buluşacak. Plato Film tarafından vizyona çıkarılan filmde, genel anlamda 1977 yılında bir izin yüzünden darmaduman olan bir ailenin dramı anlatılıyor. Filmin konusu ise şöyle: "Emrah, ilk sinema filmini çekmeye çalışmaktadır. Babası Mehdi Bey, Emrah'ın eczacı olacağına inanıyordur. Arkadaşları ve annesi Şahane Hanım'ın da desteğiyle para bulan Emrah'ın karşısına bürokrasinin çarkları çıkar. Hayalleriyle Emrah arasında, sansür kurulu başkanı Müzeyyen Hanım'dan alacağı son bir imza kalmıştır. Ama bu kolay olmayacaktır. Resmi otoritenin karşısına dikilen Emrah'ı hiç de hoş olmayan gelişmeler beklemektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Sinema 'Kağıt' Filminin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement