2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı - Son Dakika
Spor

2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı

2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı

Türkiye Triatlon Federasyonunun, Konyaaltı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği 2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı'na 150 triatlet katılacak

24.10.2013 12:18

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı, 27 Ekim'de Antalya'da yapılacak.

Türkiye Triatlon Federasyonunun Konyaaltı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı'na yaklaşık 120 triatlet katılacak. Sporcular, Konyaaltı sahilinde 15 ve 16 no'lu plajlar arasında bin 900 metre yüzdükten sonra, Konyaaltı Kent Meydanı ile Büyükçaltıcak güzergahında 90 kilometre bisiklet kullanacak. Sporcular yarışı, kent meydanı ile Minicity arasındaki 21 kilometrelik parkurda koşarak tamamlayacak.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yılki yarışlara Türk sporcuların yanı sıra, 10 Fransız,  bir Rus, bir Alman ve KKTC'den bir triatletin katılacağını söyledi. Kaydı yapılan sporcu sayısının 115 olduğunu belirten Güneş, yarışların yapılacağı güne kadar bu sayının 120'ye yaklaşmasını beklediklerini ifade etti. Yarışmayı federasyon olarak önemsediklerini belirten Güneş, "Yurt dışında yapılan bu tür müsabakalara katılım sayısı bin 500 ile 3 bin arasında değişmekte. Ben istiyorum ki Konyaaltı'ndaki bu parkurda, bu iklimde, bu güzellikte bu yarışmanın binli, ikibinli, üçbinli rakamlarla yapılması" dedi.

Yarışları Cumhuriyet Haftası'na denk getirdiklerini ve adına da "Cumhuriyet Kupası" dediklerini anlatan Güneş, yarışların her yıl bu haftada ve aynı parkurda düzenlenmesini istediklerini dile getirdi. Güneş, "Yarışların sağlıklı şekilde tamamlanmasını arzu ediyorum. Bu yarışlar oldukça zor. En iyi zamanı yapan 4,5-5 saat yarışacak. Sporcularımıza başarılar diliyorum. Antalyalı hemşehrilerimizin de bu güzel müsabakayı izlemelerini istiyorum" diye konuştu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla spordan sanatsal faaliyetlere kadar geniş kapsamlı etkinlikler düzenlediklerini, triatlon yarışlarının da bu etkinlikler arasında bulunduğunu kaydetti. Her tür sportif faaliyetin Antalya'ya katkısı olacağına değinen Böcek, "Yurt dışında ödül almış sporcuların da bu yarışlara gelmesi bizim için önem taşıyor. Onların da kentin tanıtımına katkıları olacaktır diye düşünüyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement