2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı Başladı - Son Dakika
Spor

2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı Başladı

2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı Başladı

Konyaaltı Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen, 2.Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı 118 sporcunun katılımıyla başladı.

27.10.2013 12:11

Konyaaltı Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen, 2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı 118 sporcunun katılımıyla başladı.

Konyaaltı sahilinde 15 numaralı plajda gerçekleştirilen yarışlar 20- 30- 40- 50 yaş kategorilerinden oluştu. Göğüs numaralarını alan triatlot sporcuları yüzme parkuru öncesi ısınma hareketleri yaptı. Ardından sahile inen sporcular, start verilmesiyle birlikte 35 bayan, 83 erkek 118 sporcu, aynı anda denize girdi. Denizdeki parkurlar etrafında 1900 metre kulaç atan sporcular, tekrar başlangıç noktasına geldi. Denizden çıkışta bir hayli yorgun görünen sporcular hazırlanan alandaki tatlı sudan geçerek bisiklet bölümüne geldi. Burada bir taraftan üzerilerini değiştiren sporcular diğer taraftan da bisikletlerini yarışa hazırladı. Bisikletini alan sporcular başlangıç noktasına gelerek, start aldı. Triatletler Kent Meydanı ile Kemer-Büyükçaltıcak güzergahında 90 kilometre mesafeli parkurda pedal çevirdi. Daha sonra sporcular Minicity ile Kent Meydanı arasında gerçekleştirilecek. 21 kilometre mesafeli koşu parkuruna girecek. İlk sporcunun bu yarışları 4.5 saatte bitirmesi beklenirken, resmi olarak bitiş zamanının ise 7.5 saat olduğu belirtildi. 7.5 saati geçiren sporcuların ise diskalifiye olduğu kaydedildi.

Güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı tatilcilerin ise yarışlara rağmen deniz keyfi yaptıkları görüldü.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş de bu yılki yarışlara Türk sporcuların yanı sıra, 10 Fransız, bir Rus, bir Alman ve KKTC'den bir triatletin katıldığını belirtti. Cumhuriyet Kupası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışa katılan triatletleri, zorlu parkurlar beklediğini ifade eden Güneş, katılımın ise her geçen yıl arttığını söyledi. Yarışların uluslar arası boyutlarsa doğru büyüdüğünü dile getiren Güneş, Antalya'nın iklimi nedeniyle kış mevsiminde dahi yarışlar için elverişli olduğunu kaydetti. Seyircilerin azlığından yakınan Güneş, bu etkinliğe sahip çıkılmasını istedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 2. Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement