2013 Triatlon İstanbul Avrupa Kupası'na Doğru - Son Dakika
Spor

2013 Triatlon İstanbul Avrupa Kupası'na Doğru

2013 Triatlon İstanbul Avrupa Kupası\'na Doğru

İstanbul'un olimpiyat adaylığı geri sayım devam ederken, son uluslararası organizasyon Triatlon İstanbul Avrupa Kupası 2013, 4 Ağustos'ta başlayacak.

23.07.2013 13:50  Güncelleme: 13:53

İstanbul'un olimpiyat adaylığı geri sayım sürerken, son uluslararası organizasyon Triatlon İstanbul Avrupa Kupası 2013, 4 Ağustos'ta başlayacak.

Triatlon İstanbul Avrupa Kupası 2013, 4 Ağustos Pazar günü, İstanbul Yedikule'de gerçekleşecek. İstanbul Levent'teki Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde düzenlenen basın toplantısına Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, federasyon kurucu başkanı Halil Kılıçoğlu, Organizasyon Komitesi Başkanı Oğuz Aydın, Triatlon İstanbul 2013 Yarış Direktörü Hüseyin Asar ve Türkiye Triatlon Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Utkuer Yaşar katıldı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, triatlonun Dünya'da 1978 yılında başladığını belirterek, "Triatlon Türkiye'de 1991 yılında Alanya'da başlamış oldu. Triatlon, bin 500 metrede olimpik mesafede yüzme ile başlıyor. 40 kilometre bisiklet ile devam ediyor. 10 kilometre koşu ile sonuçlanıyor. Toplamda 51,5 metre mesafeyi tek sporcu herhangi bir değişime uğramadan arka arkaya yapmaktadır. Split mesafesi ise bunun yarı mesafesi olan yarışlar olarak devam ediyor. Her spor dalı çalışılmadığı takdirde zor olmaktadır. Bazı branşlar belirli yaşlarda bırakılıyor. Triatlon her yaşta yapılabiliyor. Triatlon çok felsefi ve kültürel bir spordur. 4 Ağustos Pazar günü yapılacak organizasyona herkesi bekliyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE, AVRUPA VE DÜNYA TARAFINDA İZLENİR HALE GELDİ"

Triatlonun kurucularına teşekkür eden Hamdi Güneş, "Halil bey ve diğer arkadaşlarımız tarafından kurulmuştur. Ben kurucularımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bizim bugünlere gelmemizde onların çok büyük payı var. Bundan önce ki dönemde bisiklet federasyonu ile birlikte bu yarışmalar ve faaliyetler devam etmekteydi. 2001 yılından itibaren federasyonumuz kendi kuruluşu üzerinde devam ediyor. Federasyonumuz zamanla başarılar elde ederek çıtayı yükseltmiştir. Türkiye, Avrupa ve Dünya tarafında izlenen bir hale geldi. Bizim yaptığımız çalışmalar ve gelişmeler, takdirle bahsedilmekte. Şuanda Türkiye'de 75 kulübümüz var. Lisanslı sporcu sayımız 3 bin kişiye ulaştı. Geçen yıllarda 500'e kadar faal sporcumuz, bugünkü rakam bin civarında bulunmakta. Buda bize gelişimin rakamlarla nasıl arttığını göstermektedir. İstanbul'da yapacağımız Avrupa kupası karşılaşmalarımız 4 ağustos Pazar günü Kazılıçeşme ve Yenikapı kavşakları arasındaki bölgede yapılacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 2013 Triatlon İstanbul Avrupa Kupası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement