Arda'dan Önce Şampiyonlar Ligi'nde 4 Türk Mücadele Etti / İşte O İsimler - Son Dakika
Spor

Arda'dan Önce Şampiyonlar Ligi'nde 4 Türk Mücadele Etti / İşte O İsimler

Arda\'dan Önce Şampiyonlar Ligi\'nde 4 Türk Mücadele Etti / İşte O İsimler

Milli futbolcumuz Arda Turan, cumartesi günü Şampiyonlar Ligi Finali'nde sahaya çıkmaya hazırlanıyor.

23.05.2014 10:50

İspanya 1. Ligi La Liga'da Real Madrid ve Barcelona'nın önünde şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Atletico'da bu sezonun hikayesi henüz bitmedi. 24 Mayıs Cumartesi akşamı bir diğer İspanyol temsilcisi Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi Finali maçında karşı karşıya gelecek olan Atletico Madrid'de en büyük koz Arda Turan.

Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olduğundan beri her geçen zamanda kendisini geliştirmeye devam eden Arda, Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa'sının ardından Şampiyonlar Ligi Kupası'na da çok yakın. Finalde Lizbon'da Türk bayrağını dalgalandırmak isteyen oyuncu, Nou Camp'taki beraberlikle gelen İspanya Ligi zaferinden sonra Şampiyonlar Ligi'nde de Real Madrid'i devirerek büyük sükse yapmak istiyor.

Arda Turan'dan önce ise Şampiyonlar Ligi Finali'nde bugüne kadar oynamış 4 Türk futbolcu var. İşte o isimler:

1- Yıldıray Baştürk (Bayer Leverkusen - 2001/2002)

Almanya'da Bochum'da gösterdiği yüksek performansla adı daha iyi kulüplerle anılmaya başlanan Yıldıray 2001 yılında Bayer Leverkusen'e transfer olmuştu. Teknik direktör Troppmöller'in sisteminde önemli bir yer tutan oyuncu Alman ekibindeki ilk sezonda Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterdi. Grup maçlarında Barcelona'ya bir de gol atan Yıldıray, yarı finalde Manchester United'a atılan üç golün ikisinin asistini yapmıştı. Finalde oynayan ilk Türk oyuncu olan Yıldıray Baştürk, bu maçın Real Madrid'e kaybedilmesine engel olamadı ve Leverkusen üç kulvarda finale kaldıkları sezonu kupasız kapattı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Arda'dan Önce Şampiyonlar Ligi'nde 4 Türk Mücadele Etti / İşte O İsimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement